SERWIS I NAPRAWA KONSOL REBALLING PS3 PS4 PS5 OFW3.55 YLOD

Newsy ze sceny PS3 Hack
  • Sponsorzy

Re: SERWIS I NAPRAWA KONSOL PS3 DOWNGRADE 3.55 YLOD RSOD KIE

Postprzez dbfan » 08.04.2014, 19:51

Hej, jak zdobyć numer zlecenia tak aby monitorować naprawe konsoli?
dbfan
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Postprzez Spox_2 » 09.04.2014, 00:20

dbfan napisał(a):Hej, jak zdobyć numer zlecenia tak aby monitorować naprawe konsoli?

Na emaila powinien Pan otrzymać numer zlecenia. Jeżeli go zabrakło to być może system był przytkany.

Numer Pańskiego zlecenia to SK5937635. Obecny status to : Wykonane

W dniu dzisiejszym podjęliśmy odpowiednie kroki aby wyeliminować usterkę w konsoli PS3. Otrzyma Pan nową wiadomość z mojego prywatnego e-maila

Z tego co widzę to nasz system ma problem z wysyłaniem wiadomości (Automat/manual) do użytkowników g-maila. Po ostatnim ataku na naszą stronę admin przyciął większość połączeń na wejściu oraz wyjściu, także stąd blokada na e-maila OD NAS do klienta. Niebawem wszystko powróci do łask :roll:
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

Postprzez dbfan » 09.04.2014, 10:02

Rozumiem :) w takim razie czekam na mail z dalszymi informacjami.
dbfan
Silver Member
Silver Member

Postprzez Y2J » 09.04.2014, 12:15

Spox_2 napisał(a):
Y2J napisał(a):Witam ponownie.

Chciałbym kupić dwie gumowe zaślepki pod śruby (model konsoli - PS3 Slim CECH-2004B)

16 zł (10 zł + 6 zł przesyłka) przelewam na numer rachunku bankowego podany na stronie http://www.serwis.kielce.pl/site.php?idk=35&k=kontakt

czyli 54 1050 1416 1000 0091 3751 1839 (tytuł przelewu: "Zaślepki pod śruby PS3")

po czym przesyłam na PM swój adres.

Proszę o potwierdzenie czy tak to ma wyglądać. Przepraszam że piszę tutaj ale na PM od tygodnia nie ma odzewu.

Wszystko ok ;)

Co do PMa to zbyt wiele tego przychodzi i potem nie wiem co było odczytane a co nie ;/

Rozumiem, nie ma problemu.

Wpłaciłem pieniądze na konto, wysyłam PM z adresem. Treść PM "Zaślepki pod śruby PS3" ;)
Y2J
Newbie

Podziękował : 0 raz
PSN ID: Scobom

Postprzez dbfan » 10.04.2014, 22:32

I konsolka przyszła spowrotem :) przedewszystkim szacunak dla Spoxa za profesionalną robote, cala operacja przebiegla pomyslnie i na poziomie. Przed zabiegiem na procu w multimanie dochodzilo do 83`C teraz po 2h grania w GTA V 68`C więc jest duuza poprawa jedynie RSX wchodzi na 73`C gdzie wydawalo mi sie ze bylo mniej. Raczej temperatury okej prawda? bez uzywania zadnego CPU Control wszystko pod kontrola konsoli. Także jeszcze raz dzieki Spox mam nadzieje ze konsolka bedzie dzialala jak najdluzej :)

-- 11.04.2014, 10:14 --

po 2h grania w GTa na RSX temperatura siegla do 75`C mimo ze konsola byla w serwisie u Spoxa. Czy to nie za duzo? proc 69 wiec tutaj jest bardzo dobrze.
dbfan
Silver Member
Silver Member

Postprzez Xivz » 13.04.2014, 13:30

Dzień dobry
Chciałem zlecić downgrade do Spox_2 i na jego stronie jest ten formularz tylko że tam jest jedynie mowa o naprawie i usterkach nie wiem jak go wypełnić poprawnie, chciałem się skontaktować z Spox_2 na gg wczoraj ale nie odpisywał a był dostępny heh.
Ktoś się orientuje?
Xivz
Newbie

Postprzez Spox_2 » 13.04.2014, 20:19

Y2J napisał(a):Rozumiem, nie ma problemu.

Wpłaciłem pieniądze na konto, wysyłam PM z adresem. Treść PM "Zaślepki pod śruby PS3" ;)

Wysyłka na jutro pocztą PL.

dbfan napisał(a):I konsolka przyszła spowrotem :) przedewszystkim szacunak dla Spoxa za profesionalną robote, cala operacja przebiegla pomyslnie i na poziomie. Przed zabiegiem na procu w multimanie dochodzilo do 83`C teraz po 2h grania w GTA V 68`C więc jest duuza poprawa jedynie RSX wchodzi na 73`C gdzie wydawalo mi sie ze bylo mniej. Raczej temperatury okej prawda? bez uzywania zadnego CPU Control wszystko pod kontrola konsoli. Także jeszcze raz dzieki Spox mam nadzieje ze konsolka bedzie dzialala jak najdluzej :)

-- 11.04.2014, 10:14 --

po 2h grania w GTa na RSX temperatura siegla do 75`C mimo ze konsola byla w serwisie u Spoxa. Czy to nie za duzo? proc 69 wiec tutaj jest bardzo dobrze.

W Pańskiej konsoli przed naszą naprawą temperatura na RSX była niższa. Dlaczego ? Ano dlatego że wentylator konsoli PS3 pracował na ponad 80%.

Dlaczego pracował na 80% ? Ano dlatego że temperatura na CPU była ZBYT wysoka i system chciał mimo woli ją zbić.
Nijak to się mu odawało jeżeli był problem z oddawaniem ciepła do układu chłodzącego.

OBECNIE konsola pracuje tak jak powinna. Tj. cichutko. Jeżeli coś by się miało przegrzewać etc to moc wiatraka zostanie zwiększona przez system.

Zakres temperatur na RSX w PS3 FAT dochodzi do nawet 82C i konsola pracuje cicho.

Tak jest skonstruowany sprzęt i nie mamy na to wpływu na OFW. W przypadku CFW można użyć Cobry + regulacja obrotów w locie.

Xivz napisał(a):Dzień dobry
Chciałem zlecić downgrade do Spox_2 i na jego stronie jest ten formularz tylko że tam jest jedynie mowa o naprawie i usterkach nie wiem jak go wypełnić poprawnie, chciałem się skontaktować z Spox_2 na gg wczoraj ale nie odpisywał a był dostępny heh.
Ktoś się orientuje?

Proszę napisać w polu usterka : Aktualizacja oprogramowania. Proszę o wgranie OFW 3.55 SONY
Kolejne pole: Podczas grania

Jeżeli w firmie pracuje komputer na którym jest zainstalowany komunikator to wcale to nie oznacza że ja jestem dostępny na GG. Jeżeli nie odpisuję to oznacza że jestem ZAJĘTY/ ktoś inny pracuje przy PC.
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Spox_2
VIP
VIP

Postprzez Xivz » 13.04.2014, 23:01

Mógłby ktoś z użytkowników powiedzieć mi jak przygotować paczkę dla kuriera? Bo chce wysłać na downgrade do Spox_2
Xivz
Newbie

Postprzez Spox_2 » 14.04.2014, 01:11

Xivz napisał(a):Mógłby ktoś z użytkowników powiedzieć mi jak przygotować paczkę dla kuriera? Bo chce wysłać na downgrade do Spox_2

Efekt ZŁEGO PAKOWANIA PACZKI powraca jak bumerang!

Tym razem kolejny rodzynek który zlekceważył moje słowa i wysłał paczkę bez odpowiedniego przygotowania.

Efekty widać na załączonych fotkach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Odpowiedź jest krótka i prosta: Jak najlepiej! CHCESZ USZKODZIĆ SWOJĄ KONSOLĘ na amen ? Wysyłaj jak powyżej a na pewno tak się stanie...
Spox_2
VIP
VIP

Postprzez Heniut » 15.04.2014, 15:53

Cześć.
Dostałem dziś od znajomego zbędnego mu Ps3 slim cech-2504b, działał z rok i 2 miesiące temu padł.
Podłączony do prądu, klikam przycisk włączający i zapala się czerwona lampka i tak w nieskończoność, klikam drugi raz kolor zmienia się w zielony konsola buczy przez chwilkę i po paru sekundach się wyłącza :(
Co może być problemem, jak mogę to próbować naprawić? A jak te metody by nie skutkowały ile kosztowała by naprawa u ciebie?

Z góry dzięki!
Heniut
Newbie

Postprzez Y2J » 16.04.2014, 16:25

Dzisiaj dostałem przesyłkę listem poleconym, zaślepki w idealnym stanie, dobrze zapakowane, jestem 100% zadowolony - konsola już stoi na 'czterech nogach' ;)

Dziękuje, na pewno będę pamiętał o Pańskim serwisie jakby co, pozdrawiam :)
Y2J
Newbie

PSN ID: Scobom

Postprzez Młodybaca » 19.04.2014, 07:59

Spox_2 napisał(a):
cyqor napisał(a):Witam. Ile kosztowałaby naprawa YLOD w PS3 CECHG04 ? łącznie z przesyłką z wpłatą na konto? Te wersje są podobno awaryjne więc ile to może pochodzić po naprawie ?

Koszt naprawy + pełna SPA to 200 zł + ewentualna wysyłka.

Po naprawie (o ile wcześniej nie grzebana etc) pochodzi bardzo długo. Najkrótszy okres żywotności konsoli jaki odnotowałem po naszej reanimacji to 7 miesięcy (konsole nigdy wcześniej nie naprawiane).

Spox_2
Bardzo mnie zainteresowało to co napisałeś, bo w sieci 85% wpisów użytkowników po naprawach YLOD (w różnych miejscach) oscyluje maksymalnie w okolicach czterech miesięcy. Z drugiej strony wszelkie mi znane opisy tej usterki, zwłaszcza na forach zagranicznych sprowadzają się do prostej tezy: przyczyną występowania YLOD-a jest wadliwa konstrukcja RSX i tylko pod jego rdzeniem ulegają degradacji połączenia i tak naprawdę nie istnieje skuteczna naprawa YLOD.

Ale być może znalazłeś sposób na obejście tego problemu i skoro piszesz, że naprawa skutkuje minimum 7 miesięcy to moje pytanie brzmi: dlaczego nie udzielisz gwarancji minimum na pół roku? A i ryzyko rocznej gwarancji wydaje się niewielkie, stałoby się jednak hitem dla nieszczęśliwych użytkowników PS3 oszukanych przez Sony i ich bubel z zaprogramowaną usterką.
Dodam, że jestem zwykłym, wkurzonym użytkownikiem, nie naprawiam konsol itp. nie traktuj więc tego pytania jako wycieczki osobistej, tylko jako merytoryczne pytanie osoby która zastanawia się nad ekonomicznym sensem naprawy czy zakup nowego SS z przedłużoną GW. W efekcie mogę ( na logikę) za cenę podwójnej naprawy mieć konsolę na 5 lat bez obaw o naprawy i serwis. Choć rzeczywiście na tej opcji korzysta Sony, co mnie denerwuje niepomiernie.
Młodybaca
Newbie

Postprzez Longeret » 19.04.2014, 10:22

Z prostej przyczyny... Bo nie może udzielić takiej gwarancji na piśmie. Bardziej ci to naświetlić może sam Spox
Ja skorzystałem z naprawy ylod u Spox'a w mojej cechg04 otrzymałem pisemną gwarancję na 3 miesiące, konsola działa już z jakieś pół roku i wszystko z nią jak najbardziej w porządku. Ile podziała nie wiem, ale wiem że jeżeli znowu coś jej się przytrafi to znowu ląduje w Kielcach u Spoxa :-))
Obrazek
Obrazek

" Sword in my hand, Axe on my side, Valhall awaits me, Soon I will Die..."
Longeret
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 38 razy
Firmware: Habib 4.46 v 2.05

Postprzez dbfan » 19.04.2014, 22:23

Spoxi, konsolka była u Cb i teraz zauwazylem ze jakby glosniej chodzi, wczesniej podczas grania byla slysalna, lecz w małym stopniu teraz zaczela troszke wyc. Temperatury w porzadku tylko konsola jakby na wyzsze obroty zaczela wchodzic. Zauważyułem po jakiejs godzince gry w GTA V. Zignorowac to?
dbfan
Silver Member
Silver Member

Postprzez Spox_2 » 21.04.2014, 22:24

Heniut napisał(a):Cześć.
Dostałem dziś od znajomego zbędnego mu Ps3 slim cech-2504b, działał z rok i 2 miesiące temu padł.
Podłączony do prądu, klikam przycisk włączający i zapala się czerwona lampka i tak w nieskończoność, klikam drugi raz kolor zmienia się w zielony konsola buczy przez chwilkę i po paru sekundach się wyłącza :(
Co może być problemem, jak mogę to próbować naprawić? A jak te metody by nie skutkowały ile kosztowała by naprawa u ciebie?

Z góry dzięki!

Witaj,

Podaj w pierwszej kolejności czy przy konsoli ktoś już grzebał ?
W jakich okolicznościach doszło do usterki ?
Standardowo przelutowanie układów BGA naprawia błąd. Czasami sekcje zasilania ulegają uszkodzeniu i trzeba szukać igły w stogu siana.

Młodybaca napisał(a):Spox_2
Bardzo mnie zainteresowało to co napisałeś, bo w sieci 85% wpisów użytkowników po naprawach YLOD (w różnych miejscach) oscyluje maksymalnie w okolicach czterech miesięcy. Z drugiej strony wszelkie mi znane opisy tej usterki, zwłaszcza na forach zagranicznych sprowadzają się do prostej tezy: przyczyną występowania YLOD-a jest wadliwa konstrukcja RSX i tylko pod jego rdzeniem ulegają degradacji połączenia i tak naprawdę nie istnieje skuteczna naprawa YLOD.

Ale być może znalazłeś sposób na obejście tego problemu i skoro piszesz, że naprawa skutkuje minimum 7 miesięcy to moje pytanie brzmi: dlaczego nie udzielisz gwarancji minimum na pół roku? A i ryzyko rocznej gwarancji wydaje się niewielkie, stałoby się jednak hitem dla nieszczęśliwych użytkowników PS3 oszukanych przez Sony i ich bubel z zaprogramowaną usterką.
Dodam, że jestem zwykłym, wkurzonym użytkownikiem, nie naprawiam konsol itp. nie traktuj więc tego pytania jako wycieczki osobistej, tylko jako merytoryczne pytanie osoby która zastanawia się nad ekonomicznym sensem naprawy czy zakup nowego SS z przedłużoną GW. W efekcie mogę ( na logikę) za cenę podwójnej naprawy mieć konsolę na 5 lat bez obaw o naprawy i serwis. Choć rzeczywiście na tej opcji korzysta Sony, co mnie denerwuje niepomiernie.

Nie ważne czy to w sieci czy w serwisie ale prawda jest taka że ponad 90% serwisów nie umnie wykonać POPRAWNEGO reballingu konsoli PS3.
Standardowo przegrzewają układy, płyty główne. Nie mają pojęcia o profilach lutowniczych oraz o strukturze płyty głównej PS3.

Dlatego robią REFLOW - wygrzanie płyty oraz okolic układu BGA.
Po tych czynnościach konsola działa około 2-5 miesięcy, choć i podziała czasami i rok.
Na co dzień poprawiamy konsole po innych serwisach i widzę doskonale co za cyrki są odstawiane.

Takie konsole trafiają do nas do poprawy. Z powietrza się nie biorą...Potem w internecie panuje opinia że nie warto naprawiać PS3 gdyż zaraz padnie...
Pewnie że padnie jak osoba niekompetentna bierze się za robotę...

Obrazek

Obrazek

Więcej rodzynków dostępna jest na naszej stronie ->http://serwis.kielce.pl/galerie.php?d=11&url=kto-to-serwisowal-
Poważne firmy biorą za naprawy po 300 zł informując klienta o wykonaniu naprawy (niby poprzez reballing) a faktycznie to jest grzana grafika i potem wychodzi jak wychodzi.

Odnośnie gwarancji :
Zgodnie z Międzynarodową Normą IPC jaką posiadamy to udzielamy gwarancji na okres 3 miesięcy na wykonany reballing. Nie wynika to z obawy o jakość usługi. Po prostu takie są standardy i należy się ich trzymać.

Okres 6-12 miesięcy gwarancji może występować tylko i wyłącznie w przypadku jeżeli układ zostanie wymieniony na NOWY.

Dlaczego klienci naprawiają swoje konsole ? Główna przyczyna - sentyment do ukochanego sprzętu. Często gęsto trzymają wiele ważnych dokumentów audio-wideo, zapisy gier etc a jak wiadomo bez sprawnej konsoli nie da się tego odzyskać.

Co do pisania o nowej konsoli + gwarancja na 5 lat = koszt 2 napraw to jest to bzura wyssana z palca.

Nowa konsola w sklepie kosztuje miniumum 600 zł + gwarancja rozszerzona jakieś 100 zł. Razem 700 zł za PS3 Super Slim które wygląda jak wygląda...o jakości podzespołów już nie wspominając.

Jeżeli znajdziesz mi za 400 zł NOWEGO Super Slima + 5 lat gwarancji to podaj namiary. Kupię odrazu 20 sztuk, gdyż cena z hurtowni jest dalece odległa od tego co podałeś na forum i jest to na dzień dobry wprowadzanie ludzi w błąd.

dbfan napisał(a):Spoxi, konsolka była u Cb i teraz zauwazylem ze jakby glosniej chodzi, wczesniej podczas grania byla slysalna, lecz w małym stopniu teraz zaczela troszke wyc. Temperatury w porzadku tylko konsola jakby na wyzsze obroty zaczela wchodzic. Zauważyułem po jakiejs godzince gry w GTA V. Zignorowac to?

Ogólnie zauważyłem że najbardziej konsole PS3 nagrzewają się na GTA5 (to jest moje zdanie) i zdarza się sytuacja że nawet po naprawie gdzie wszystkie pasty termo są powymieniane to i tak konsola potrafi wejść na wyższy bieg.

W jakim miejscu trzymasz konsolę ? Na wolnej przestrzeni taki aby sprzęt miał jak oddychać czy może gdzieś w szafce ? Konsola np jest dosunięta do prawej strony w meblach ?
Spox_2
VIP
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

• Sponsorzy

Powrót do News