dbfan napisał(a):Hej, jak zdobyć numer zlecenia tak aby monitorować naprawe konsoli?

Spox_2 napisał(a):Y2J napisał(a):Witam ponownie.
Chciałbym kupić dwie gumowe zaślepki pod śruby (model konsoli - PS3 Slim CECH-2004B)
16 zł (10 zł + 6 zł przesyłka) przelewam na numer rachunku bankowego podany na stronie http://www.serwis.kielce.pl/site.php?idk=35&k=kontakt
czyli 54 1050 1416 1000 0091 3751 1839 (tytuł przelewu: "Zaślepki pod śruby PS3")
po czym przesyłam na PM swój adres.
Proszę o potwierdzenie czy tak to ma wyglądać. Przepraszam że piszę tutaj ale na PM od tygodnia nie ma odzewu.
Wszystko ok
Co do PMa to zbyt wiele tego przychodzi i potem nie wiem co było odczytane a co nie ;/

Y2J napisał(a):Rozumiem, nie ma problemu.
Wpłaciłem pieniądze na konto, wysyłam PM z adresem. Treść PM "Zaślepki pod śruby PS3"
dbfan napisał(a):I konsolka przyszła spowrotemprzedewszystkim szacunak dla Spoxa za profesionalną robote, cala operacja przebiegla pomyslnie i na poziomie. Przed zabiegiem na procu w multimanie dochodzilo do 83`C teraz po 2h grania w GTA V 68`C więc jest duuza poprawa jedynie RSX wchodzi na 73`C gdzie wydawalo mi sie ze bylo mniej. Raczej temperatury okej prawda? bez uzywania zadnego CPU Control wszystko pod kontrola konsoli. Także jeszcze raz dzieki Spox mam nadzieje ze konsolka bedzie dzialala jak najdluzej
-- 11.04.2014, 10:14 --
po 2h grania w GTa na RSX temperatura siegla do 75`C mimo ze konsola byla w serwisie u Spoxa. Czy to nie za duzo? proc 69 wiec tutaj jest bardzo dobrze.
Xivz napisał(a):Dzień dobry
Chciałem zlecić downgrade do Spox_2 i na jego stronie jest ten formularz tylko że tam jest jedynie mowa o naprawie i usterkach nie wiem jak go wypełnić poprawnie, chciałem się skontaktować z Spox_2 na gg wczoraj ale nie odpisywał a był dostępny heh.
Ktoś się orientuje?

Xivz napisał(a):Mógłby ktoś z użytkowników powiedzieć mi jak przygotować paczkę dla kuriera? Bo chce wysłać na downgrade do Spox_2

Spox_2 napisał(a):cyqor napisał(a):Witam. Ile kosztowałaby naprawa YLOD w PS3 CECHG04 ? łącznie z przesyłką z wpłatą na konto? Te wersje są podobno awaryjne więc ile to może pochodzić po naprawie ?
Koszt naprawy + pełna SPA to 200 zł + ewentualna wysyłka.
Po naprawie (o ile wcześniej nie grzebana etc) pochodzi bardzo długo. Najkrótszy okres żywotności konsoli jaki odnotowałem po naszej reanimacji to 7 miesięcy (konsole nigdy wcześniej nie naprawiane).

Heniut napisał(a):Cześć.
Dostałem dziś od znajomego zbędnego mu Ps3 slim cech-2504b, działał z rok i 2 miesiące temu padł.
Podłączony do prądu, klikam przycisk włączający i zapala się czerwona lampka i tak w nieskończoność, klikam drugi raz kolor zmienia się w zielony konsola buczy przez chwilkę i po paru sekundach się wyłącza
Co może być problemem, jak mogę to próbować naprawić? A jak te metody by nie skutkowały ile kosztowała by naprawa u ciebie?
Z góry dzięki!
Młodybaca napisał(a):Spox_2
Bardzo mnie zainteresowało to co napisałeś, bo w sieci 85% wpisów użytkowników po naprawach YLOD (w różnych miejscach) oscyluje maksymalnie w okolicach czterech miesięcy. Z drugiej strony wszelkie mi znane opisy tej usterki, zwłaszcza na forach zagranicznych sprowadzają się do prostej tezy: przyczyną występowania YLOD-a jest wadliwa konstrukcja RSX i tylko pod jego rdzeniem ulegają degradacji połączenia i tak naprawdę nie istnieje skuteczna naprawa YLOD.
Ale być może znalazłeś sposób na obejście tego problemu i skoro piszesz, że naprawa skutkuje minimum 7 miesięcy to moje pytanie brzmi: dlaczego nie udzielisz gwarancji minimum na pół roku? A i ryzyko rocznej gwarancji wydaje się niewielkie, stałoby się jednak hitem dla nieszczęśliwych użytkowników PS3 oszukanych przez Sony i ich bubel z zaprogramowaną usterką.
Dodam, że jestem zwykłym, wkurzonym użytkownikiem, nie naprawiam konsol itp. nie traktuj więc tego pytania jako wycieczki osobistej, tylko jako merytoryczne pytanie osoby która zastanawia się nad ekonomicznym sensem naprawy czy zakup nowego SS z przedłużoną GW. W efekcie mogę ( na logikę) za cenę podwójnej naprawy mieć konsolę na 5 lat bez obaw o naprawy i serwis. Choć rzeczywiście na tej opcji korzysta Sony, co mnie denerwuje niepomiernie.

dbfan napisał(a):Spoxi, konsolka była u Cb i teraz zauwazylem ze jakby glosniej chodzi, wczesniej podczas grania byla slysalna, lecz w małym stopniu teraz zaczela troszke wyc. Temperatury w porzadku tylko konsola jakby na wyzsze obroty zaczela wchodzic. Zauważyułem po jakiejs godzince gry w GTA V. Zignorowac to?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość