SERWIS I NAPRAWA KONSOL REBALLING PS3 PS4 PS5 OFW3.55 YLOD

Newsy ze sceny PS3 Hack
  • Sponsorzy

Re: SERWIS I NAPRAWA KONSOL PS3 DOWNGRADE 3.55 YLOD RSOD KIE

Postprzez trzonek » 24.03.2014, 12:29

Spokojnie. Zapytałem tak ponieważ 12 zleciłem tą naprawę. A do dzis dnia kurier nie odebrał konsoli ode mnie.
Jakby co, zapytałem się z czystej ciekawości.

Sent from my GT-S6500D using Tapatalk
trzonek
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Postprzez Spox_2 » 24.03.2014, 14:01

trzonek napisał(a):Spokojnie. Zapytałem tak ponieważ 12 zleciłem tą naprawę. A do dzis dnia kurier nie odebrał konsoli ode mnie.
Jakby co, zapytałem się z czystej ciekawości.

Sent from my GT-S6500D using Tapatalk

Witaj,

Podeslij mi na PM/ ewentualnie e-maila numer zlecenia i sprawdze co tam dokładnie sie zdarzyło. Jak dobrze myśle to zbyt duża ilośc e-maili danego dnia / ewentualnie jakis wyjazd w teren do klienta i dlatego pominięto Pana.

Ogólnie to z 12 marca tylko jedno zlecenie nie zostało popchniete do przodu. Inicjały osoby zlecajacej R.J.
Wszystkie pozostałe wykonano.

W razie by sytuacja sie powtórzyła w przyszłości to prosze mi napisac emaila o tresci :
W dniu takim i takim poprosiłem o zamówienie kuriera celem odbioru paczki. Niestety sie nie zjawił. Prosze zatem o zamowinie na pierwszy dowolny termin etc.

^ taka wiadomosc przypomni o tym ze wisi zlecenie i zaraz ruszamy z nim do przodu.

Co do czasu realizacji to wszystko zależy od danej ilosci zleceń. Od stycznia do marca non stop byliśmy około 20-30 Konsol w plecy z czasem. Wysylajacy do nas Konsole nie czekaja na długi czas realizacji tylko na długi czas oczekiwania.
Jezeli status na stronie zostanie zmieniony na : Realizowana to oznacza ze konsola została zdemontowana i w krótkim okresie czasu podejmiemy odpowiednie kroki (o ile bedzie to mozliwe).

Obecnie mamy mało Konsol do napraw i z dnia na dzien realizujemy zlecenia. Dla przykładu klient przysłał Konsole z YLODem w tamten poniedzialek i tego samego dnia została ona juz naprawiona. Potem conajmniej 48 godzin testów i wysyłka.

Pamiętajcie tez ze ja jestem człowiekiem a nie robotem. Mam dni lepsze i gorsze. Zdarzy sie ze cos wyskoczy i firma danego dnia jest zamknięta etc. Ot zycie.

Ps. Żyjemy w wolnym kraju i nikt nikogo nie zmusza do czegokolwiek, rynek jest na szczęście wolny. Ja to zawsze mówię "jak nie tu to gdzie indziej, nic ja sile". Jezeli ktos nie przystaje na warunki regulaminu VF to przeciez nie musi korzystać z usług.
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

Re: Odp: SERWIS I NAPRAWA KONSOL PS3 DOWNGRADE 3.55 YLOD RSO

Postprzez Cyqor » 24.03.2014, 16:16

Longeret napisał(a):
cyqor napisał(a):@up bądź cierpliwy. Mi Spox_2 zamówił kuriera na dzień następny ale kurier zadzwonił i powiedział ze przyjedzie dzień później bo mają problem z systemem.

Ps: Nie chcę nikomu psuć opini ani niczego innego, ale gdy ktoś chce zrobić downgree w Virtual Future to musi się przygotowac na conajmniej dwa tygodnie odpoczynku od konsoli.
Taka prawda.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk

No niestety coś za coś... następnym razem się dwa razy zastanów zanim oddasz do Virtual Future, jeżeli przeszkadza ci czas oczekiwania...
Ja tam wolę poczekać i miesiąc, a mieć wszystko zrobione przez fachowców i zapięte na ostatni guzik... mało tego nie wiem jak w przyadku innych, ale ja byłem zorientowany na bieżąco co się aktualnie dzieje z moją konsolą ( plus mogłem zobaczyć stan swojej konsoli od wewnątrz ) Czeka się tyle dlatego, że serwis w Kielcach ma dużo klientów... Zresztą zgaduję, że w innym serwisach tego typu wcale krócej się nie czeka... więc tak do końca nie wiem do czego pijesz?

Nie mam o nic pretensji. Wiem ze spox to fachowiec i wiedziałem że trochę mu to zajmie. Napisałem to aby inny wiedzieli i nie byli zdziwieni bo po tym jak wpisalem tu opinie o serwisie to dostałem kilka zapytań jak długo to trwa. Luz o nic się nie czepiam. Spokojnie.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 8.01
Cyqor
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 317 razy

Postprzez Y2J » 26.03.2014, 13:12

Witam użytkowników forum.

Spox_2 czy istnieje możliwość kupna u Pana gumowych zaślepek pod śruby?
Mój model konsoli to Playstation 3 Slim CECH-2004B, dysk 250 GB.

Po pół roku użytkowania zorientowałem się że z tyłu brakuje dwóch zaślepek. Tył konsoli leży więc bezpośrednio na podłożu i obawiam się że może to mieć negatywny wpływ na jej nagrzewanie.

Pozdrawiam serdecznie.
Y2J
Newbie

PSN ID: Scobom

Postprzez Spox_2 » 26.03.2014, 14:42

Y2J napisał(a):Witam użytkowników forum.

Spox_2 czy istnieje możliwość kupna u Pana gumowych zaślepek pod śruby?
Mój model konsoli to Playstation 3 Slim CECH-2004B, dysk 250 GB.

Po pół roku użytkowania zorientowałem się że z tyłu brakuje dwóch zaślepek. Tył konsoli leży więc bezpośrednio na podłożu i obawiam się że może to mieć negatywny wpływ na jej nagrzewanie.

Pozdrawiam serdecznie.

Te zaślepki są na wagę złota :P Nikt ich nie sprzedaje.

Sprawdzę ile mam na stanie i dam Ci znać w PM.

Co do negatywnego działania to raczej mało prawdopodobne. Zawsze możesz kupić podkładki pod krzesło etc i nakleić na przeciwległych bokach konsoli.

cyqor napisał(a):Wiem ze spox to fachowiec i wiedziałem że trochę mu to zajmie. Napisałem to aby inny wiedzieli i nie byli zdziwieni bo po tym jak wpisalem tu opinie o serwisie to dostałem kilka zapytań jak długo to trwa.

Tak jak wspomniałem wcześniej to termin realizacji może się różnić w dużej mierze. Jest to spowodowane ilością napraw.

Nie można pisać że u nas zawsze się czeka 2 tygodnie.

Dla przykładu dzisiaj mamy środę i wszystkie paczki (konsole z YLOD + 1 na OFW) zostały naprawione w dniu wczorajszym.

Dokładamy wszelkim starań aby czas realizacji był przyzwoity ;)
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Spox_2
VIP
VIP

Postprzez Y2J » 26.03.2014, 22:25

Spox_2 napisał(a):Te zaślepki są na wagę złota :P Nikt ich nie sprzedaje.

Sprawdzę ile mam na stanie i dam Ci znać w PM.

Co do negatywnego działania to raczej mało prawdopodobne. Zawsze możesz kupić podkładki pod krzesło etc i nakleić na przeciwległych bokach konsoli.

Byłbym bardzo wdzięczny :)

Ostatnio trafiłem na parę tematów na różnych forach gdzie ludzie montowali nawet dodatkowe nóżki od spodu PS3 celem zapewnienia lepszej wentylacji, podobno konsola nagrzewa się wtedy w znacznie mniejszym stopniu. Póki co spróbuję skompletować brakujące zaślepki a potem się zobaczy ;)
Y2J
Newbie

Postprzez dbfan » 01.04.2014, 18:43

W cenie byłoby odnowienie konsoli z wymiana pasty i wyczyszczeniem? Mieszkam w Częstochowie i chciałbym wiedziec w jakiej cenie wyniosłoby to wszystko wliczając przesyłke. Byłbym bardzo zaintersowany, z góry dzięki za odpowiedź.
dbfan
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 4 razy

Postprzez Spox_2 » 02.04.2014, 21:06

dbfan napisał(a):W cenie byłoby odnowienie konsoli z wymiana pasty i wyczyszczeniem? Mieszkam w Częstochowie i chciałbym wiedziec w jakiej cenie wyniosłoby to wszystko wliczając przesyłke. Byłbym bardzo zaintersowany, z góry dzięki za odpowiedź.

W cenie OFW 3.55 oraz reballaingu jest PEŁNE SPA GRATIS.

Aktualnie mamy spore problemy ze stroną internetową/e-mailem.

Proszę się wstrzymać ze wysyłaniem wiadomości.

Akceptowany kontakt - tylko i wyłącznie telefon.

Za utrudnienia przepraszamy.
Spox_2
VIP
VIP

Postprzez dbfan » 06.04.2014, 19:48

Jeszcze chciałbym się zapytać jak to jest z tym protokołem podczas wysyłania. Jedna odbitke zapakowałem razem z konsola a druga mam doreczyć kurierowi? mam tam cos wypełniać? list przewoszowy nakleiłem ale nie wiem co z protokołem. Dzieki z góry.
dbfan
Silver Member
Silver Member

Postprzez Spox_2 » 07.04.2014, 12:09

dbfan napisał(a):Jeszcze chciałbym się zapytać jak to jest z tym protokołem podczas wysyłania. Jedna odbitke zapakowałem razem z konsola a druga mam doreczyć kurierowi? mam tam cos wypełniać? list przewoszowy nakleiłem ale nie wiem co z protokołem. Dzieki z góry.

Jeżeli chodzi o protokoły z SENDIT to : 1 kopia jest dla Pana, druga dla Kuriera.

Do paczki należy włożyć tylko i wyłącznie FORMULARZ NAPRAWY ;)
Spox_2
VIP
VIP

Postprzez dbfan » 07.04.2014, 17:29

Wie pan co, nie dostalem zadnego formularza na maila i wrzuclem protokol przez pomylke bo myslalem ze o to chodzi. Paczka jest juz w rekach kuriera czy beda jakies problemy?
dbfan
Silver Member
Silver Member

Postprzez Spox_2 » 07.04.2014, 19:40

dbfan napisał(a):Wie pan co, nie dostalem zadnego formularza na maila i wrzuclem protokol przez pomylke bo myslalem ze o to chodzi. Paczka jest juz w rekach kuriera czy beda jakies problemy?

Mhm,

Być może po ostatniej awarii system nie wysłał z automatu wiadomości. Proszę na PM podać Imię i Nazwisko.

Problemu nie będzie gdyż w w naszym systemie jest wszystko zapisane.
Spox_2
VIP
VIP

Postprzez dbfan » 07.04.2014, 20:17

Okej poszło :)
dbfan
Silver Member
Silver Member

Postprzez Y2J » 08.04.2014, 09:34

Witam ponownie.

Chciałbym kupić dwie gumowe zaślepki pod śruby (model konsoli - PS3 Slim CECH-2004B)

16 zł (10 zł + 6 zł przesyłka) przelewam na numer rachunku bankowego podany na stronie http://www.serwis.kielce.pl/site.php?idk=35&k=kontakt

czyli 54 1050 1416 1000 0091 3751 1839 (tytuł przelewu: "Zaślepki pod śruby PS3")

po czym przesyłam na PM swój adres.

Proszę o potwierdzenie czy tak to ma wyglądać. Przepraszam że piszę tutaj ale na PM od tygodnia nie ma odzewu.
Y2J
Newbie

Postprzez Spox_2 » 08.04.2014, 13:13

Y2J napisał(a):Witam ponownie.

Chciałbym kupić dwie gumowe zaślepki pod śruby (model konsoli - PS3 Slim CECH-2004B)

16 zł (10 zł + 6 zł przesyłka) przelewam na numer rachunku bankowego podany na stronie http://www.serwis.kielce.pl/site.php?idk=35&k=kontakt

czyli 54 1050 1416 1000 0091 3751 1839 (tytuł przelewu: "Zaślepki pod śruby PS3")

po czym przesyłam na PM swój adres.

Proszę o potwierdzenie czy tak to ma wyglądać. Przepraszam że piszę tutaj ale na PM od tygodnia nie ma odzewu.

Wszystko ok ;)

Co do PMa to zbyt wiele tego przychodzi i potem nie wiem co było odczytane a co nie ;/
Spox_2
VIP
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

• Sponsorzy

Powrót do News