Zrobiłem jak pisałeś, z tym że nie miałem opcji REMOVE, a INSTALL więc zainstalowałem pluginy, konsola się zrestartowała i zamieniła w odkurzacz. Kontroler WebMana jest standardowo ustawiony na 67'C, co skutkowało tornadem, ale to szczegół i w tej chwili nie ma znaczenia.
Ogólnie to głupi jestem, bo zamiast cieszyć się jedną z ponad 20 nowych gier które działają i czekają na dysku, to gram w "jak cholero podłączyć cię do netu". Cel ten sam, założyć jedno lewe konto na PSN by móc poinstalować RAP-y, ewentualnie drugie by sprawdzić czy BF4 jest tak samo gówniany w sieci jak była trójka, czy może ma choć cokolwiek z BF:BC2

Oczywiście porażka na pełnej linii. Nie montuje gry przez mM, bo mi to niepotrzebne do założenia PSN, IDPS nie zmieniam bo moja konsola to "dziewica" - PSNPatch i WebMan działają chyba dobrze więc chowam się kombinacją L3+R3+R2, wyskakuje że WM się chowa itp., w każdym razie jest informacja że PSN is unlocked. Mimo wszystko zawalam test połączenia internetowego(ip od routera uzyskuje), jak i próbę zapisania się do PSN. Przeglądarka i jakieś updaty od Ferroxa chodzą, reszta kończy się błędem 80000coś tam...
I tu następują jaja bo kiedy chciałem spróbować jeszcze raz by dokładnie napisać ten kod błędu połączenia, konsola nagle zaskoczyła przeszła test połączenia i pozwoliła mi założyć konto, niestety nie pamiętałem o aktywacji i PSNPatch nadal nie pozwala mi zgrać rapów(przed włączeniem PSNPatcha,odłaczyłem PS3 od netu i ją zrestartowałem), a próba ponownego połączenia do PSN i aktywacji konta kończy się tym samym błędem. Zresztą ja już nie wiem czy jestem arcytępy, czy mam coś zrąbane, ale mam wrażenie że WM chodzi mi tak jakby losowo. Bo raz kombinacja start+select w XMB działa a raz nie, po za tym po włączeniu konsoli od razu słyszę po wentylach czy WM jest aktywny czy nie.
Z tą całą Cobrą to jeszcze większa kicha, gdyż domyślam się że trzeba ją włączyć i do tego służy funkcja w mM :Switch to mmCM mode - restart multiMan into Cobra compatible mode. To zazwyczaj kończy się komunikatem że moja obecna konfiguracja jest niewspierana, i że nie wykryto firmware-u wspierającego Cobrę. Z tym że już dwa razy uruchomiła mi się ta funkcja bezproblemowo, też na oko całkiem "losowo" lecz jedyny efekt tego był taki że zmieniły się wskazania w informacji o systemie mM, niby pokazywało że jest Cobra ale jej wersja to były same zera. Nie rozumiem nic.
Poradniki są dostępne, ale w większości są pisane dawno temu, i to co mamy dziś z lekka się różni, piszę zawczasu byście nie wzięli mnie za lenia który chciałby mieć wszystko podane na tacy. Szukam, ale co bym nie robił to i tak nie ma efektu. Może mi czegoś brakuje, albo mam nieodpowiednią wersję. Z HB mam zainstalowane:
multiMAN 4.80 - był zainstalowany w serwisie. Za wiele danych o nim nie znajduję.
reActPSN 3.20+ CFW4.8 TargetCex Mount Games from XMB (zainstalowałem by otworzyć RAPy ale rozbiło się wszystko o brak konta PSN)
PSN Patch 2015.11A [stealth version]. Niby działa - instaluje wtyczki, ma ciekawe opcje jak obsługa tych nieszczęsnych RAP-ów czy złowieszczą funkcje update-u gier do 4.20
WebMAN MOD 1.43.28 Updater, i tam są opisane trzy sposoby odpalania VSH Menu, Full i Lite. Po uruchomieniu konsola się restartuje, ogólnie musi działać bo pokazuje temperatury po naciśnięciu select+start i wersje systemu: 4.80 CFW CEX, do tego w "Gra" pojawiło się całe menu WM, gdzie po wybraniu konfiguracji odpala nam się przeglądarka z całą masą ciekawych niezrozumiałych dla mnie opcji. Możemy tam przeczytać że jest to REBUG EDITION.
Brakuje ewidentnie ToolBoxa, ale nie do końca wiedziałem czy mogę instalować wersje REBUG a chyba taką tylko znalazłem. Skoro jednak WM też rebug to co za różnica? Jak to w ogóle jest, czy jeżeli CFW mam od Ferroxa to wszystkie pluginy w stylu PSN Patcha muszą być pod nią dopasowane? Wydawało mi się że wszystko ściągam jak najnowsze, ale może zainstalowałem jakieś przestarzałe szajsy?
Nie mam pojęcia co dalej, raz niby działa raz nie... może lepiej ściągnąć polecany przez was soft? Duże to ryzyko? Można sobie tak żonglować nie schodząc wcześniej do OFM 3.55? W sumie gdyby nie zachowanie funkcjonalności PSN, to przeróbka nie byłaby dla mnie aż tak atrakcyjna, i wszyscy wokoło bezproblemowo grają, a tylko ja jak taki bezpiecznik skończony nie wiem w czym rzecz.