Zdobyłem dzisiaj SWAPa i wreszcie mogłem sprawdzić cobre na ofw 4.66 na konsoli 3k bez DMC używając przeróbki z maxconsole od khalkedon'a. O dziwo (

) wszystko działa tak jak powinno, testowałem już wiele backupów i wszystko działa bez zarzutu. SWAPa nagrałem na płycie TDK 4x BD-R SL (3,50zł sztuka

), a jako boot disc stosuje Uncharted 2 Among Thieves (BCES00757).
W związku z pytaniami, napięcie (5,5V) wziąłem z kabli zasilających m.in. cobre (tak jak na filmiku) wraz z regulatorem napięcia LD33V (który obiża je do 3,3V), czyli zupełnie innym niż podaje khalkedon. Niestety nie pomyślałem ponieważ ma on na obudowie (+) więc nie mogłem go po prostu zamocować na napędzie gdzie jest (-). Aby się nie przegrzał przykręciłem go do niewielkiej aluminiowej blaszki (posmarowałem nawet pastą termoprzewodzącą gdyż lubie być dokładny

), a od napędu oddzieliłem kilkoma warstwami mocnej dwustronnej taśmy klejącej. Także jeżeli ktoś planuje taką przeróbkę to warto poszukać regulatora z (-) na obudowie to nie będzie takiego problemu

Oczywiście każdy regulator ma inne wyjścia (łatwo jest to sprawdzić w internecie) dlatego nie polecam stosować się do filmu tylko poszukać w internecie wyprowadzeń naszego regulatora
To tak w skrócie, jeśli ktoś potrzebuje więcej informacji to mogę pomóc bez problemu, gdyż czekanie na DMC jest długie i bezsensowne skoro w bardzo łatwy sposób i za ok 10zł (zapłaciłem łącznie 11zł za przełącznik, regulator i kable) można zrobić dokładnie to samo tylko mniej automatycznie

Link do instrukcji montażu przełącznika:
https://www.youtube.com/watch?v=yuo2rp0 ... e=youtu.be