mhm jestem w kropce, doradzi mi ktoś ?

Shakal napisał(a):To teraz pytanie, jeżeli mam super slima z 4.60 oplaca mi sie dokupować ode cobry za 360zl ? czy lepiej dołożyć i za 500zl kupić używana przerobioną konsole z cfw ?bez bawienia się w jakieś swap,

sionnet napisał(a):Czy propozycja nagrania swap jest nadal aktualna ?

gacek585 napisał(a):Shakal napisał(a):To teraz pytanie, jeżeli mam super slima z 4.60 oplaca mi sie dokupować ode cobry za 360zl ? czy lepiej dołożyć i za 500zl kupić używana przerobioną konsole z cfw ?bez bawienia się w jakieś swap,
360zl? Przeciez cobra z aliexpress to jakieś 170 -180zł , allegro w tej chwili to 260zł. Ja ostatnio sprzedałem za 230zł.

Crackeeer napisał(a):Mam pytanie: o co chodzi z tym swap disc? Z tego co zrozumiałem to ebooty oryginalne dzięki którym uruchomimy daną grę, ale jak wyjdzie jakaś nowa gra to i tak musimy nowego swapa robić - zgadza się? A czym jest to Cobra DMC? Jakieś urządzenie pozwalające korzystaćze swap disc na 3k, 2.5k itd? Nie prościej było zrobić DMC z możliwością podłączenia pendrive z ebootami?

Jacek86 napisał(a):Witam,
posiadam PS3 SLIM CECH-4204C X , jest ktoś z okolic Gdańska, kto mógłby zamontować Cobra ODE i za ile?
Ewentualnie prosiłbym o namiar do serwisu gdzie wykonują takie operacje.
maniek1986 napisał(a):Witam. Mam problem z tą płytką swap. Robię tak jak w instrukcjach: tworzę obraz płyty o nazwie swap podpisując pod niego IRD orginalnej gry którą posiadam a pozniej wypalanie programem imgburn z prędkościa AWS (nagrane juz 3 płyty). Podłączam pendrive pod ps3 z obrazem gry, konsola wchodzi w cobre, migają na przemian czerwona niebieska w napedzie siedzi orginalna gra, następnie zaczyna migać zielona niebieska zmieniam na dysk SWAP po chwili wywala do menu konsoli i pojawia się błąd 80010017. Proby z róznymi grami zawsze taki sam błąd. Pomoże ktoś???

gacek585 napisał(a):-- 27.10.2014, 15:21 --Jacek86 napisał(a):Witam,
posiadam PS3 SLIM CECH-4204C X , jest ktoś z okolic Gdańska, kto mógłby zamontować Cobra ODE i za ile?
Ewentualnie prosiłbym o namiar do serwisu gdzie wykonują takie operacje.
Jestem z Nowego Stawu i sam przerabiałem swoją konsolę i działa. Tą małą płytkę dawałem do serwisu gsm na wlutowanie i wzieli 15zł. Nie jest to takie trudne może dałbyś sam radę to poskładać.
-- 27.10.2014, 15:34 --maniek1986 napisał(a):Witam. Mam problem z tą płytką swap. Robię tak jak w instrukcjach: tworzę obraz płyty o nazwie swap podpisując pod niego IRD orginalnej gry którą posiadam a pozniej wypalanie programem imgburn z prędkościa AWS (nagrane juz 3 płyty). Podłączam pendrive pod ps3 z obrazem gry, konsola wchodzi w cobre, migają na przemian czerwona niebieska w napedzie siedzi orginalna gra, następnie zaczyna migać zielona niebieska zmieniam na dysk SWAP po chwili wywala do menu konsoli i pojawia się błąd 80010017. Proby z róznymi grami zawsze taki sam błąd. Pomoże ktoś???
Wszystko robisz wedle manuala? Konwertujesz obrazy iso do wersji 4.60/65? Dodałeś do pliku cobra.cfg potrzebne wpisy?
bypass.4.55=1
games.encrypted=1
eject.on_selection=1
eject.add_menu=1
bypass.4.55=1
Pamiętaj że po przerobieniu gry do iso programem genps3iso musisz następnie użyć programu convertps3iso aby gra zadziałała z płytą SWAP.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości