piter30 napisał(a):Niestety u mnie to nie działa pewnie przez ten błąd YLOD.A co do mojego postu wyżej to konsole mam model CECHG04.Czekam na odp. od spoxa mam nadzieje że odpisze bo chce wysłać konsole.do naprawy albo może kupie nową pomyśle najpierw zobacze co odpisze spox ile by wziął za naprawe.
laci1 napisał(a):Mam konsolkę CECHG04 , data code 7C , soft : 4.55. Czy jest możliwość downgrade takiej konsoli ? Jaki jest to koszt ?
klimax85 napisał(a):Ile będzie kosztować downgrade konsoli CECHL04 z BETA CODE BD? Oczywiście razem z wysyłką.
stasimon napisał(a):Mam male pytanko a wlasciwie 2. Kolega przyniosl mi dzisiaj konsolke PS3 Slim po nie do konca udanym downgrade. Sam downgrade sie udal (e3 flasher + e3 linker i lutowanko), zgral bios, wgral patche i potem nowe Rogero 4.55. Niestety podczas odlutowywania e3 linkera pospieszyl sie i odparzyl jeden punkt (A11) a takze polaczyl punkt VCC z ta dziurka obok (masa?). Wlaczyl konsolke i ta jest jakby w zawieszeniu, nie laduje z dysku, jest tylko czarny obraz, caly czas chodzi i jest zielona dioda. Poprawilem ten lut ale to nic nie dalo. Zauwazylem pod lupa ze ten nieszczesny punkt A11 (wg schematu lutowania flashera) jest przelotowy a on go przerwal. Nie mam dostepu do schematu serwisowego i nie potrafie wyszukac alternatywnych punktow do zlutowania. Plyta to DYN-001.
No i tu pytanka:
Konsolka nie wstaje przez to ze jest zerwany ten punkt czy przez to ze zwarl VCC z ta dziurka (masa?)
I drugie pytanko, to juz z ciekawosci, co sie stanie jesli sie polaczy VCC z masa? Czy ubije ja calkowicie? Polaczenie Nor Tristate z masa zamrozi konsolke.
Bede wdzieczny za pomoc, moze Spox sie wypowie? Czy mozna cos z ta usterka w domu zrobic czy w serwisie?

cyqor napisał(a):@up bądź cierpliwy. Mi Spox_2 zamówił kuriera na dzień następny ale kurier zadzwonił i powiedział ze przyjedzie dzień później bo mają problem z systemem.
Ps: Nie chcę nikomu psuć opini ani niczego innego, ale gdy ktoś chce zrobić downgree w Virtual Future to musi się przygotowac na conajmniej dwa tygodnie odpoczynku od konsoli.
Taka prawda.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość