Błędy błędy błędy

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Błędy błędy błędy

Postprzez rusin19 » 25.10.2011, 19:20

Witam,
Mam jailbreaka CFW 3.55 i od jakiegoś czasu mam problemy z konsola.. W wiekszości gier mam jakieś błedy np:
"An error occurred during the strart operation 800100009"
lub
"An error occurred during the strart operation 800100017"
szukałem w google odpowiedzi ale nic nie pomaga. W wiekszości jest to pomoc, że w złym folderze jest gra. U mnie wyglada to tak:
np:
\GAMEZ\BLUS-30490
czasami zmieniam na games, gamez, GAMES,GAMEZ i żadna z powyższych wariacji nic nie daje.
Mam problemy z grami, ktore działają u mojego kumpa bez problemu,np Mortal Kombat, Red Dead Retempion, dragon age II, red faction armagedon, tekken 6.... Może robie coś zle, ale w takim razie czemu inne gry dzialaja ? :?

Mam najnowszego multimana. Nie wiem co jeszcze jest ważne.

Z góry dziekuje za pomoc !
rusin19
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW 3.55

Sponsorzy

Re: Błędy błędy błędy

Postprzez iraslbn » 25.10.2011, 21:10

Albo JB albo CFW to po 1 -wsze, po drugie opisz problem jaki występuje w danej grze a nie wszystko na raz.
Będzie łatwiej rozwiązać po kolei, zaznaczam że w niektórych grach trzeba podmienić eboot a w niektórych uruchamiać z grą na BD w napędzie. Czekam na konkret !
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 131 razy
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Postprzez rusin19 » 26.10.2011, 12:42

Ok, a więc na przykładzie Dead Island.
Wchodzę w multimana, wyświetla się okładka daje ustawienia gry i mam ustawione:
"Konieczny dysk z gra" "Dysk zewnetrzny" i "Start bezpośredni"
Tutaj kombinowałem żeby zrzucic na dysk, dac uruchomienie z dysku wewnterznego, robiłem akutalizacje.
(w ustawieniach gry pod odkładka nr Blesa odpowiada folderowi z gra)
Daje załaduj gre, przenosi mnie do głownego menu, wybieram płyte (mam ja oczywiscie w napedzie), obraz robi się na chwile czarny jak dusza szatana i wywala błąd "An error occurred during the strart operation 800100017"
rusin19
Newbie

Postprzez lukasz1091 » 26.10.2011, 13:23

Obrazek
Tyle razy było powtarzane, może czasem warto skorzystać z wyszukiwarki. Dead Island wymaga softu powyżej 3.6+ więc na chwilę obecną nie istnieje sposób na pogranie, nie pograsz również w nowsze gry, poza tym nie pomyślałeś że dead island jest również na pc? Więc po co się męczyć jak na blaszaku możesz pograć
"Lubię fajne cycki i zimną whisky"
Obrazek
Obrazek
Pomogłem? Kliknij w Obrazek

Za ten post autor lukasz1091 otrzymał podziękowanie od
geralth (27.10.2011, 15:49)
lukasz1091
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy
Firmware: CFW 3.55.4 Rebug REX

Postprzez rusin19 » 26.10.2011, 14:16

Heh..:)
No ok to, był przykład. Z Dragon Age II, Tekken 6, Red Faction Armagedon, Mortal Combat to samo.
Natomiast z Uncharted i Red Dead Redemption mam inny problem... Uncharted zawiesza się, tuż po uruchomieniu na loadingu (sztylet się kręci w nieskończoność zamiast ładować się gra)
A w Red Dead Redemption gra się włącza, pokazują się loga producentów przed rozpoczeciem gry i przechodzi do menu...
A jest może jakiś spis gier które działają ?
rusin19
Newbie

Postprzez lukasz1091 » 26.10.2011, 14:28

"Lubię fajne cycki i zimną whisky"
Obrazek
Obrazek
Pomogłem? Kliknij w Obrazek
lukasz1091
Diamond Member
Diamond Member

Otrzymał podziękowań: 51 razy
Firmware: CFW 3.55.4 Rebug REX

Postprzez rusin19 » 26.10.2011, 18:15

No nic... trzeba zatem przemyśleć sens posiadania JB skoro żadna nowa gra nie działa. Jutro sprawdzę czy wszystko działa. Tak czy siak dzieki wielkie za pomoc !!
rusin19
Newbie

Postprzez geralth » 27.10.2011, 15:48

Sens jest, bo oryginalne nowe gry i tak Ci pójdą nawet na cfw355, przynajmniej mi chodziły i nawet mogłem je zrzucić multimanem na hdd i puścić dalej w obieg na np gametrade.pl, a gra gdy była zczytywana z oryginału to mi hulała bez problemu. Problem zaczął się dopiero gdy mnie podkusiło zainstalować nowszy ofw z nadzieją że pirat tekken'a 6 pójdzie. (nie mądry, nie oczytany polaczek...). Teraz przepadło cfw :,,( a tekken'a kupiłem w końcu platyne za 99zł. Następną stówę wydam na downgrade i już nigdy więcej oryginalnego softu! Nowe gry można zawsze kupić/wymienić, a na ofw nie zrzucisz dziecku bajek na dysk, nie zrobisz mnóstwa rzeczy (nie zagrasz w gry wydane tylko w japonii). Właściwie konsola z ofw to kicha jak dla mnie i z chęcią bym ją wymienił teraz na jakąś starą z ofw355 albo odrazu z kmeaw'em.
geralth
Gold Member
Gold Member

Firmware: OFW3.72

Postprzez Konr@do » 28.10.2011, 13:30

Sens jest, bo oryginalne nowe gry i tak Ci pójdą nawet na cfw355

Nie te najnowsze ;)

a tekken'a kupiłem w końcu platyne za 99zł.

Najgorszy tekken jaki wyszedł do tej pory... Warto było?

a na ofw nie zrzucisz dziecku bajek na dysk

Jak to nie? Pendrive lub dysk zewnętrzny pod usb i zrzucasz sobie co tylko zechcesz.

(nie zagrasz w gry wydane tylko w japonii).

Blokada regionu? Hmm, pierwsze słyszę...
Obrazek
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 411 razy
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Postprzez geralth » 02.11.2011, 10:12

Konr@do napisał(a):
Sens jest, bo oryginalne nowe gry i tak Ci pójdą nawet na cfw355

Nie te najnowsze ;)

To jakiś bezsens, jak kupie konsole w sklepie i jest ofw 3.55 i kupie od razu oryginalnego dukanuka forever a nie mam internetu w domu to mi gra nie zadziała?! Kompromitacja! to jak na pc! bez nowych sterów Ci nie pójdzie?

Konr@do napisał(a):
a tekken'a kupiłem w końcu platyne za 99zł.

Najgorszy tekken jaki wyszedł do tej pory... Warto było?

Jestem fanem serii, więc zawsze to lepsza grafika. miałem 200zł na grę, więc zainwestowałem w dwa tytuły które mają duży playtajm (tekken6 i GT5) i można wracać do nich często, jak również można pyknąć 10minut przed pracą (w mass effect 2 loadingi początkowe trwają chyba z 5minut)

Konr@do napisał(a):
a na ofw nie zrzucisz dziecku bajek na dysk

Jak to nie? Pendrive lub dysk zewnętrzny pod usb i zrzucasz sobie co tylko zechcesz.

Wrzucilem pare rmvb na usb i mi ofw370 nigdzie nic nie zobaczyl. A jak nie idzie rmvb, divx, mp4 to sorry, ale średnio praktyczne wtedy jest. Chciałbym się mylić - podaj linka do tutka jak to zrobić na ofw prośba.

Konr@do napisał(a):
(nie zagrasz w gry wydane tylko w japonii).

Blokada regionu? Hmm, pierwsze słyszę...

Chodziło mi o to że nie ma ich w polskim empiku. Jak kupisz na japońskim ebay'u to pewnie zadziała, ale sorry, szybciej eMule ściągnie niż przyjdzie paczka z drugiego końca świata. Zresztą chyba ludzie średnio lubią robić transakcje z polaczkami - leci szwindlem słowo "poland" w ich cywilizowanych krajach.

-- 02.11.2011, 14:13 --

Tutaj: post1831.html?hilit=mass#p1831
pisze że mass effect 2 NOT WORKING (czyli wymaga softu 3.56+) tak? A mi działał na kmeawie oczywiście wersja odpalona z BR i zrzucona na HDD przez Multimana.
geralth
Gold Member
Gold Member

Firmware: OFW3.72

Postprzez Konr@do » 02.11.2011, 16:23

To jakiś bezsens, jak kupie konsole w sklepie i jest ofw 3.55 i kupie od razu oryginalnego dukanuka forever a nie mam internetu w domu to mi gra nie zadziała?! Kompromitacja! to jak na pc! bez nowych sterów Ci nie pójdzie?

Jeśli kupisz w sklepie nową konsolę z softem ofw 3.55 to duke nukem Ci nie pójdzie, bo wymaga softu 3.60 ;) Oczywiście na płytce jest od razu aktualziacja do tego softu, ale chyba nie muszę mówić z czym się to wiąże? Na CFW 3.55, aurat do tej jak i wielu gier są fixy dzięki którym odpalisz nowe gry, ale nie wszystkie najnowsze. Na ofw wgrasz jakieś fixy? Nie wydaje mi się...

Jestem fanem serii, więc zawsze to lepsza grafika. miałem 200zł na grę, więc zainwestowałem w dwa tytuły które mają duży playtajm (tekken6 i GT5) i można wracać do nich często, jak również można pyknąć 10minut przed pracą (w mass effect 2 loadingi początkowe trwają chyba z 5minut)

Te gry są dobre, ale akurat nie wersje na ps3. Rozumiem, że kupiłeś je dla "lepszej grafiki"? Prawdziwy fan by tak nie postąpił! :razz:

Wrzucilem pare rmvb na usb i mi ofw370 nigdzie nic nie zobaczyl. A jak nie idzie rmvb, divx, mp4 to sorry, ale średnio praktyczne wtedy jest. Chciałbym się mylić - podaj linka do tutka jak to zrobić na ofw prośba.

Co jak co, ale akurat rmvb to tylko przez program Showtime. Wszystkie inne znane formaty oprócz MKV, trójeczka odpala bez problemów. Poradnik? Wrzucasz filmy do: X:\PS3\VIDEO, a jeśli nadal Ci ich nie widzi, to naciskasz :^: i wybierasz tam opcję, aby samemu przeglądać zawartość pendraka w poszukiwaniu filmów.

Chodziło mi o to że nie ma ich w polskim empiku. Jak kupisz na japońskim ebay'u to pewnie zadziała, ale sorry, szybciej eMule ściągnie niż przyjdzie paczka z drugiego końca świata. Zresztą chyba ludzie średnio lubią robić transakcje z polaczkami - leci szwindlem słowo "poland" w ich cywilizowanych krajach.

To oczywiste, że w empiku lub media ich nie znajdziesz, ale uwierz mi, że przez internet kupisz wszystko ;)

Tutaj: post1831.html?hilit=mass#p1831
pisze że mass effect 2 NOT WORKING (czyli wymaga softu 3.56+) tak? A mi działał na kmeawie oczywiście wersja odpalona z BR i zrzucona na HDD przez Multimana.

Jakaś stara lista. Wszystko sprawdzaj tutaj:http://www.pshomebrew.net/wiki/PS3_Backup_Compatibility_List
Mass Effect 2 wymaga softu 3.50 i odpala się bez problemów.
Obrazek

Za ten post autor Konr@do otrzymał podziękowanie od
geralth (03.11.2011, 16:48)
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 411 razy
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc