Kopiowanie gier przez Lan - wyłaczanie połaczenia @

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Kopiowanie gier przez Lan - wyłaczanie połaczenia @

Postprzez lionmen » 02.02.2015, 00:25

Witam Panowie i szanowne grono użytkowników PS3 do których dołaczyłem tydzień temu :)

A wiec posiadam konsolke PS3 model CECHK04 - zrobiłem w serwisie Virtual Future downgrade, wgrałem najnowszego Habib/Cobra 4.66 + najnowszy MultiMan - wszystko super śmiga ale mam problem.

Mianowicie PS3 nie wykrywa mojego dysku USB - może za niskie napięcie na portach USB czy coś w laptopie bez problemu, więc postanowiłem przerzucać gry poprzez LAN - wszystko skonfigurowałem wg. poradnika z forum i wszystko działa ale mam problem ponieważ kopiując gry muszę co jakiś czas kliknąć padem ponieważ kopiuje i np. przy 50% przenoszenia wywali że serwer nie dostępny czy tam połączenie Lan - czy jest jakaś opcja w konsoli którą trzeba dezaktywować żeby nie wyłączała połączenia jeśli nie korzysta się z konsoli - w sensie żebym mógł np. przerzucać kilak gier na raz a w tym czasie korzystać z TV. Prosiłbym o poradę.

Jak również jako nowy użytkownik chciałbym zapytać czy opcja korzystania z PSN w sensie grania online jest możliwa czy szansa na bana jest duża i jak już to czy mogą całkowicie zablokować konsolę czy tylko dostęp do sieci PSN ?. Proszę o pomoc :)
lionmen
Member
Member

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Kopiowanie gier przez Lan - wyłaczanie połaczenia @

Postprzez TheEazy » 02.02.2015, 03:02

W opcjach multimana jest opcja, która rozłącza transfer FTP po jakimś czasie, domyślnie powinna być ustawiona na "no timeout".

Gra online jest możliwa, ryzyko jest duże gdy grasz bez niczego, ale możesz je zmniejszyć (nie zlikwidować) do minimum.
megaporadnik-cobra-softy-instalacja-gra-online-dlc-t6706.html

W razie bana blokujesz tylko dostęp do psn, połączenie w multimanie i ściąganie aktualizacji nadal jest możliwe.

@Baj de łej.

Jeśli nie wykrywa ci dysku usb, to prawdopodobnie nie jest sformatowany do FAT32. Ntfs ps3 nie wykrywa.
TheEazy
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy
Firmware: STARBUGED 4.84 + COB

Postprzez myszer » 02.02.2015, 09:07

Dysk w NTFS tez powino wykryc tylko ze gry powinny byc zapisane w postaci ISO. co do przerywania LAN to jak kolega wyzej napisal i jeszcze wylacz w konsoli w ustawieniach czas wylaczenia konsoli w trybie pracy. Co to Bana to zainstaluj psnpatch wedlug poradnika z forum. Ryzyko bana zawsze jest. Jak wyrwiesz Bana to tylko za pierwszym razem na konto wiec do grania online najlepiej miec kilka kont na jednej konsoli i zakupic prywatny IDPS .
myszer
Platinum Member
Platinum Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Firmware: Habib/cobra 4.65

Postprzez lionmen » 03.02.2015, 19:03

Panowie korzystając z waszych porad itd. - opcja wyłączania FTP jest u mnie ustawiona w MM na NO TIME OUT, a mimo to i tak zrywa polaczenie ale to może wina ustawień total commandera. Co do grania w sieci zastosowałem się do instrukcji - zainstalowalem PSNpatch z pliku .pkg wybrałem 3 pierwsze opcji w sensie INSTALL, - tu pytanie czy po zainstalowaniu mogę usunąć ikonkę z zakładki gry w sensie tego PSNpatch ? w sensie kliknąć USUŃ a program dalej zostanie ? Drugie pytanie wraz z PSNpatch zainstalował mi sie WebMan - jednak zauwazyłem że w starszej wersji niż ta w poradniku, więc zainstalowałem tą z poradnika - czy tez mogę po tym usunąć aplikację z zakładki gry a program pozostanie ? A po to po prostu żeby tych aplikacji nie uruchamiać przez przypadek, oraz pytanie na temat WebMana czy jest to potrzebne skoro korzystam z MultiMana ? Jak pisałem wyżej mój soft to Habib/Cobra 4.66, jeszcze pytanie w kwestii wentylatorów - po uruchomieniu przez L3+R3+L2 psnpatch wentylatory wchodza na duże obroty pomimo braku obciążenia.
lionmen
Member
Member

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc