Gry z ps2 na ps3 mulą sie.

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Gry z ps2 na ps3 mulą sie.

Postprzez karas441 » 18.01.2015, 14:24

witam, mam ps3 i cfw 4.65 cobra, gierkę mam w iso wiec odpalam webmanem gierka się uruchamia wszystko ok ale strasznie się muli ilość klatek to na oko z 15 może z 10, pobrałem 2 wersje tej gry USA i Europejska i bez zmian Japońskiej nie będę pobierać bo to bez sensu, problem leży głownie w nfs underground 2 i carbonie.
Co to moze być? cfw czy obrazy?
karas441
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 4,65

Sponsorzy

Re: Gry z ps2 na ps3 mulą sie.

Postprzez GodDomi » 23.01.2015, 03:29

Witaj drogi graczu,

Test?
Właśnie testowałem emulację PS2 w formacie ISO, jak i Classic. Bazą testową był CFW: 4.46, 4.66 i właśnie 4.65 z uruchomioną Cobrą i bez niej. Produkty testowe: Need for Speed: Underground 2 (USA) i Grand Theft Auto San Andreas (EUR). W pierwszym tytule (NFS:U2) cud, miód, gładko szło, interfejs/menu płynie działało do czasu uruchomienia rozgrywki. Rozgrywka, a jej płynność cieknie jak krew z nosa z prędkością +/- 15 fps (klatek na sekundę), efekt ten powtarzał się na każdym CFW. Wersja gry na jaki rynek została wydana nic nie ma wspólnego z mechaniką/silnikiem gry. Natomiast pełnym kontrastem jest drugi tytuł (GTA:SA), gdzie w skrócie można opisać że jakichkolwiek problemów z płynnością, jak i samą grą nie zauważyłem. Za każdym razem z przyjemnością uruchamiałem GTA:SA i chwilę poświęcałem nad rozgrywką.

Wniosek z tej bajki?
Rezultaty? Ależ oczywiście że są. Na każdym CFW z Cobrą czy bez niej, różnicy nie było lub była niezauważalna. A to dlaczego? Proste. Silnik emulacji PS2 jest wciąż ten sam, lub w niewielkim stopniu zaktualizowany/dopracowywany. Wsteczna kompatybilność jest owszem, ale nie dla wszystkich tytułów. Lista sprawdzonych tytułów przez graczy jak najbardziej potwierdziła me wyniki. (http://www.pshomebrew.net/wiki/PS2_Classics_Emulator_Compatibility_List )
GodDomi
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: OFW

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc