Reset i mruganie czerwonej diody.

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Reset i mruganie czerwonej diody.

Postprzez Maattteo » 22.09.2014, 18:13

Witam wszystkich :)
Posiadam problem z moją konsolą Ps3 FAT 80 gb. Kilka dni temu po ponad 2 tygodniowej przerwie w graniu na konsoli odpaliłem grę Assassin's Creed 3. Po jakiś 1,5 h grania obraz w grze zaczął się przycinać a np w miejscu drzew wyskakiwały jakieś niebieski-zielone siatki, coś jakby gra była a jakiejś wczesnorozwojowej wersji. Po jakiś 20 minutach występowania takiego problemu konsola zawiesiła sięi czerwona dioda zaczęła mrugać. Bo którym czasie chciałem ją uruchomić ale na dzień dobry witała mnie mrugająca dioda czerwona. Pomyślałem, że konsola może się przegrzała więc wykonałem fantest + odkurzyłem z zewnątrz bez integrowania we wnętrzności urządzenia;p. Dzisiaj konsola normalnie mi odpaliła i w menu ładnie chodziła, jednak po uruchomieniu gry po jakiejś minusie zaczęły pojawiać się porządne lagi i spadki fps po czym 4 min od odpalenia gry konsola znów się zresetowała. Przegrzewanie konsoli można wykluczyć, ponieważ wraz z wykonanym downgrade konsoli przez firmę godna polecenia - Virtual Future :) zostało wykonane spa konsoli. Myślicie, że konieczny będzie reballing? Jeżeli tak to czy warto inwestować pieniądze w tą konsolą?
Maattteo
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Reset i mruganie czerwonej diody.

Postprzez Szymek251 » 22.09.2014, 18:17

Bardzo możliwe że za x czasu wyłapiesz ylod %-) a jaki masz model konkretnie FAT
Jeśli pomogłem to możesz podziękować :) ...
Szymek251
Elite
Elite

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 341 razy
Firmware: OFW REBUG

Postprzez Maattteo » 22.09.2014, 18:21

Jest to CECHM03
Maattteo
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez Spox_2 » 22.09.2014, 18:44

Maattteo napisał(a):Jest to CECHM03

Na dzień dobry w konsoli do wykonania jest reballing GPU, następnie wielogodzinne testy aby sprawdzić czy usterka nadal nie występuje.

Koszt naprawy u nas 200 zł
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc