przed tygodniem oddałem konsolę do serwisu, który przeprowadził usługę downgrade'u systemu i zainstalowania CFW.
Wszystko pięknie chodzi, ale mam kilka nurtujących pytań.
1. Odpalanie gier z PS2:
Konsola często "wędrowała" po imprezach urozmaicając czas różnego rodzaju grami takimi jak Just Dance 4, DanceStar czy Singstar. Do tej ostatniej miałem wykupionych sporo piosenek. Niestety po przerobieniu konsoli zniknęły, a wolę nie łączyć się z kontem PSN w celu pobrania ich ponownie, aby nie dostać bana. Ciekawą alternatywą wydawało mi się ściągnięcie gier z serii Singstar z polskimi piosenkami z PS2. Z tego co wyczytałem, można odpalić je na dwa sposoby. W wersji "Swap disc" w trakcie grania w w Singstara z PS3, ale do tego niezbędna jest płyta PS2. Tak owe posiadam, ale aktualnie je pożyczyłem i nie mam możliwości sprawdzenia tej metody. Druga opcja, to bezpośrednie odpalenie gry PS2, korzystając z PS2 Classics Placegolder'a oraz reActPSN. Niestety w tej metodzie gdzieś robię błąd, bo wyskakuje komunikat:
" Informacje o ochronie praw autorskich są nieważne (80029513)"
Próbowałem na własną rękę dojść do tego, gdzie robię błąd, lecz bezowocnie.
Jakieś rady?
2. Czarny ekran:
Większość gier udało mi się odpalić i zgrać bez żadnego problemu. Niestety w przypadku trzech z nich, pojawiał mi się czarny ekran. Do dwóch z nich udało mi się znaleźć pliki naprawcze, ale w tylko w przypadku jednej z gier podziałały. Co mogłem zrobić źle?
3. Ściąganie gier:
Skąd?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi