PYTAŃ KILKA

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

PYTAŃ KILKA

Postprzez wolfram29 » 26.01.2014, 10:58

Witam,
przed tygodniem oddałem konsolę do serwisu, który przeprowadził usługę downgrade'u systemu i zainstalowania CFW.
Wszystko pięknie chodzi, ale mam kilka nurtujących pytań.

1. Odpalanie gier z PS2:
Konsola często "wędrowała" po imprezach urozmaicając czas różnego rodzaju grami takimi jak Just Dance 4, DanceStar czy Singstar. Do tej ostatniej miałem wykupionych sporo piosenek. Niestety po przerobieniu konsoli zniknęły, a wolę nie łączyć się z kontem PSN w celu pobrania ich ponownie, aby nie dostać bana. Ciekawą alternatywą wydawało mi się ściągnięcie gier z serii Singstar z polskimi piosenkami z PS2. Z tego co wyczytałem, można odpalić je na dwa sposoby. W wersji "Swap disc" w trakcie grania w w Singstara z PS3, ale do tego niezbędna jest płyta PS2. Tak owe posiadam, ale aktualnie je pożyczyłem i nie mam możliwości sprawdzenia tej metody. Druga opcja, to bezpośrednie odpalenie gry PS2, korzystając z PS2 Classics Placegolder'a oraz reActPSN. Niestety w tej metodzie gdzieś robię błąd, bo wyskakuje komunikat:
" Informacje o ochronie praw autorskich są nieważne (80029513)"
Próbowałem na własną rękę dojść do tego, gdzie robię błąd, lecz bezowocnie.
Jakieś rady?

2. Czarny ekran:
Większość gier udało mi się odpalić i zgrać bez żadnego problemu. Niestety w przypadku trzech z nich, pojawiał mi się czarny ekran. Do dwóch z nich udało mi się znaleźć pliki naprawcze, ale w tylko w przypadku jednej z gier podziałały. Co mogłem zrobić źle?

3. Ściąganie gier:
Skąd?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi :)
wolfram29
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: PYTAŃ KILKA

Postprzez marciniak » 26.01.2014, 12:12

Poszukaj na forum masz na wszystko odpowiedzi :wink:
ad.1.Jak odpalać gry z ps2
ad.2.Zajrzyj do działu backup do danej gry
ad.3.Poszukaj tematu strony z linkami do gier ,lista warezów gdzie szukać linków...
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez wolfram29 » 26.01.2014, 18:48

1. Tak jak pisałem. Próbowałem już kombinować na różne sposoby, posiłkując się odpowiednimi stronami polskimi czy zagranicznymi, lecz wszystkie próby zakończyły się fiaskiem. Jedyne co mnie zastanawia, to pliki RAP, których nie posiadam, a nie wiem nawet na pewno czy są potrzebne. Nie posiadam także numeru seryjne gry.

2. Backup'y z którymi mam problem to Mortal Kombata Komplete Edition i Beyond Two Souls.Tą drugą musiałem na razie usunąć, bo brakło mi miejsca na HDD. Do do MK, to zastosowałem się do wszystkich rad jakie znalazłem, ale dalej jedyne co widzę to czarny obraz.

3. Liczyłem na to, że forumowicze podzielą się swoim doświadczeniem pisząc, skąd najlepiej im się ściąga i dlaczego :)
wolfram29
Newbie

Postprzez marciniak » 27.01.2014, 09:55

1.Pliki rap są potrzebne jeżeli są to gry z psn(wymagają licencji).
2.Widocznie coś źle robisz lub coś z grą jest nie tak.
3.Na forum nie popieramy piractwa i nikt ci tu nie odpowie skąd i dlaczego...
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez wolfram29 » 27.01.2014, 17:28

1. Ok, czyli w przypadku gier z PS2 nie są potrzebne. A co z numerem gry (nie wiem dokładnie jak to się nazywa, np. BLES001882). Gdzie jeszcze mogłem popełnić błąd? Dzisiaj zauważyłem, że nazwa użytkownika "aa" nie zmienia mi się, mimo reboota, a w programie ReActPSN wyświetla mi się informacja, że zostały wprowadzone jakieś modyfikacje.

4. Czy da się ominąć wymóg Buzzerów w grach z serii Buzz?
wolfram29
Newbie

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych