jako totalnie zielony, chciałbym kupić swoją pierwszą konsolę (rzecz jasna miałem jeszcze ps2, ale życie pirata było wtedy znacznie prostrze
Zapoznałem się już z genialnym tematem - poradnik-dla-zielonych-ps3-hack-pl-t76.html, śliczne dzięki za pracę w niego włożoną.
Ale do rzeczy:
1. Czy mając konsolę z softem np. 3.6 mogę samodzielnie wykonać downgrade bez żadnego problemu?
2. Czy konsola CECH-2001A jest w jakiś sposób gorsza od jej najnowszych sióstr? Konsola jest dużo starsza, ale chyba metoda wykonania się nie zmieniła?
3. Czy najlepszą (najtańszą opcją) jest osobny zakup konsoli oraz dysku? Włożenie dysku do konsoli samemu, nie w sierwisie, nie narusza gwarancji?
4. Czy CFW 4.50, różni się od tego 3.55 tylko tym, że naprawiono jakieś błędy, ewentualnie dodano nowe feature-y, czy może jednak KONIECZNIE muszę robić każdy update, by grać na kopiach?
I na koniec... Czy dobrze rozumiem, że robiąc update/downgrade do FW 3.55, potem instalując CFW (pytanie czy najnowsze), wrzucając przez ftp na konsolę z komputera kopię np. GTA V - spokojnie, bez problemu zagram w tą grę, nie korzystając z czytnika?
Z góry dzięki za pomoc!