Złapanie Bricka, Wymiana Dysku a Soft Konsoli

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Re: Złapanie Bricka, Wymiana Dysku a Soft Konsoli

Postprzez szczepan77 » 15.11.2013, 00:11

Zgadzam się z mantesinf odnośnie zdjęć dodanych przez kormoran jaki i poświęconego czasu obu kolegów, bardzo wam dziękuje bo zdjęcia jak i wasze uwagi naprawdę mi się przydały, może nie tyle ze miałem tak sam proceder przy mojej konsolce ale naprowadziły mnie na inny trop, ponieważ nikt nie rozwiązał problemu przedstawiam rozwiązanie !
U kormoran przy jego konsolce CECHG04 DATACODE 7D proceder jest inny niż przy mojej CECHP04 DATACODE 8C u mnie niema tych komunikatów, u mnie po wyskakuje:

http://zapodaj.net/ca6ef08b8b7c9.jpg.html

Sformatowałem pena tradycyjnie przez windowsa mój komputer->prawym na pena->z menu kontekstowego kliknąłem formatuj...
Jak już ukaże się okienko formatuj zaznaczyłem FAT32 następnie kliknąłem na "Przywróć ustawienia domyślne urządzenia" w tym momencie Rozmiar jednostki alokacji powinien się ustawić na domyślny ! Etykietę woluminu zostawiłem pustą ! Nie zaznaczałem "szybkie formatowanie" formatowanie musi być pełne ! ! !

Oczywiście ścieżka na penie X:/PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP
gdzie "PUP" to nie nazwa pliku tylko "typ pliku" nie wchodzący w bezpośrednio w człon nazwy, jest przydzielony do nazwy z niejako z urzędu ! Gdzie plik PS3UPDAT.PUP to oczywiście identyczny soft jaki był wcześniej, zwróciłem na to szczególną uwagę gdyż w moim przypadku był soft HABIB CFW 4.50, sciągnełem więc HABIB CFW 4.50 i nie czytało wiec metodą prób i błędów zapodałem kolejno HABIB CFW 4.50 v1.01 i naszykowanego miałem również HABIB CFW 4.50 v1.02
Poszło przy HABIB CFW 4.50 v1.01 gdyż takiego miałem już wcześniej ! W PS3 sprawdziłem oba porty USB po kolei, poszło z drugiego !

Mam nadzieje iż rozwiązanie komuś się przyda i pomoże 8)

Temat uważam do zamknięcia !
Jeśli Pomogłem Kliknij Na Łapę ;)
szczepan77
Banned
Diamond Member

Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 80 razy
Firmware: REBUG 4.65 COBRA7.03

Sponsorzy

Postprzez kormoran » 15.11.2013, 09:53

Ja tylko na koniec dodam że Twoja konsola jest już na pewno na NOR'ach (wszystkie Faty od CECHH i nowsze oraz slimki mają pamięć NOR) dlatego musiałeś wrzucać oprogramowanie. Zauważ że plik update ma około 210 mb więc w zupełności zmieści się w NAND'zie (którego pojemność to 256MB). W NOR'ze który ma 16MB pojemności nawet przy kompresji nie zmieści się firmware więc w pamięci przechowywane są "tylko krytyczne" fragmenty oprogramowania a reszta trzymana jest na dysku. Dlatego w NAND'zie wymiana dysku nie skutkuje potrzebą instalacji oprogramowania bo wszystko się w tej pamięci mieści a w konsolach z NOR'em trzeba wgrać oprogramowanie.

PS. Cieszę się że pomogłem ;-)
Jak Ci pomogłem kliknij w łapkę ;-)
kormoran
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 34 razy
Firmware: HABIB 4.50

Postprzez marciniak » 15.11.2013, 10:23

jak uważasz że temat do zamknięcia to zamykam... :wink:
Nie pomagam na pw.