U kormoran przy jego konsolce CECHG04 DATACODE 7D proceder jest inny niż przy mojej CECHP04 DATACODE 8C u mnie niema tych komunikatów, u mnie po wyskakuje:
http://zapodaj.net/ca6ef08b8b7c9.jpg.html
Sformatowałem pena tradycyjnie przez windowsa mój komputer->prawym na pena->z menu kontekstowego kliknąłem formatuj...
Jak już ukaże się okienko formatuj zaznaczyłem FAT32 następnie kliknąłem na "Przywróć ustawienia domyślne urządzenia" w tym momencie Rozmiar jednostki alokacji powinien się ustawić na domyślny ! Etykietę woluminu zostawiłem pustą ! Nie zaznaczałem "szybkie formatowanie" formatowanie musi być pełne ! ! !
Oczywiście ścieżka na penie X:/PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP
gdzie "PUP" to nie nazwa pliku tylko "typ pliku" nie wchodzący w bezpośrednio w człon nazwy, jest przydzielony do nazwy z niejako z urzędu ! Gdzie plik PS3UPDAT.PUP to oczywiście identyczny soft jaki był wcześniej, zwróciłem na to szczególną uwagę gdyż w moim przypadku był soft HABIB CFW 4.50, sciągnełem więc HABIB CFW 4.50 i nie czytało wiec metodą prób i błędów zapodałem kolejno HABIB CFW 4.50 v1.01 i naszykowanego miałem również HABIB CFW 4.50 v1.02
Poszło przy HABIB CFW 4.50 v1.01 gdyż takiego miałem już wcześniej ! W PS3 sprawdziłem oba porty USB po kolei, poszło z drugiego !
Mam nadzieje iż rozwiązanie komuś się przyda i pomoże
Temat uważam do zamknięcia !