Najlepsza wersja ps3 do przerobienia

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Re: Najlepsza wersja ps3 do przerobienia

Postprzez Longeret » 10.08.2013, 17:54

Można tylko prędzęj czy później możesz dostać bana... i wszyscy zgodnie twierdzą, że raczej sie to zdarzy prędzej... :-))
Taki minus posiadania CFW...
Obrazek
Obrazek

" Sword in my hand, Axe on my side, Valhall awaits me, Soon I will Die..."
Longeret
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 38 razy
Firmware: Habib 4.46 v 2.05

Sponsorzy

Postprzez darkos » 12.08.2013, 07:45

Jeśli ktoś porównuje awaryjność FAT do Slim stawiając statystyki na równi to opiera się chyba na wiedzy że każda lodówka czy suszarka prędzej czy później się zepsuje. :>

Jeśli szukasz konsoli po aukcjach / sklepach to szukaj zdecydowanie Slim, potem wejdź w szczegóły i szukaj po odpowiednim modelu tak jak podaje Spox.

Statystyki nie kłamią, FAT jest konsolą bardziej awaryjną, co od samego początku piszę, nie wnikam jak bardzo są awaryjne Slimy ale zdecydowanie mniej, już pisałem że to jest usprawniona wersja PS3 w której wyeliminowano to co w FAT było wadą.

Osobiście nie spotkałem jeszcze osoby u której w mieszkaniu stała by FAT, już nawet po woli zapominam jak wygląda a sam ją kiedyś miałem zanim pojawiły się Slimy.

Teraz mam już tylko jednego Slima z OFW i gram na oryginałach, model CECH 2504B taką samą miałem drugą konsole z CFW i graliśmy w weekendy dniami i nocami, a konsola nawet się nie zawieszała. Napęd działa wzorowo, wziąłem za nią odpowiednie pieniądze bo byłem pewien sprzętu.

Swoją drogą na sam zdrowy rozsądek kupisz slim bez żadnego doradzania z zewnątrz. Po prostu odrzuć na chwilę wszystko to co ci ktoś tam doradzał i sam się zastanów który model? Starszy FAT, czy nowszy Slim (oczywiście za te samą cenę)
darkos
Banned
Platinum Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Re: Odp: Najlepsza wersja ps3 do przerobienia

Postprzez paul323 » 12.08.2013, 10:25

darkos napisał(a):Jeśli ktoś porównuje awaryjność FAT do Slim stawiając statystyki na równi to opiera się chyba na wiedzy że każda lodówka czy suszarka prędzej czy później się zepsuje. :>

Jeśli szukasz konsoli po aukcjach / sklepach to szukaj zdecydowanie Slim, potem wejdź w szczegóły i szukaj po odpowiednim modelu tak jak podaje Spox.

Statystyki nie kłamią, FAT jest konsolą bardziej awaryjną, co od samego początku piszę, nie wnikam jak bardzo są awaryjne Slimy ale zdecydowanie mniej, już pisałem że to jest usprawniona wersja PS3 w której wyeliminowano to co w FAT było wadą.

Osobiście nie spotkałem jeszcze osoby u której w mieszkaniu stała by FAT, już nawet po woli zapominam jak wygląda a sam ją kiedyś miałem zanim pojawiły się Slimy.

Teraz mam już tylko jednego Slima z OFW i gram na oryginałach, model CECH 2504B taką samą miałem drugą konsole z CFW i graliśmy w weekendy dniami i nocami, a konsola nawet się nie zawieszała. Napęd działa wzorowo, wziąłem za nią odpowiednie pieniądze bo byłem pewien sprzętu.

Swoją drogą na sam zdrowy rozsądek kupisz slim bez żadnego doradzania z zewnątrz. Po prostu odrzuć na chwilę wszystko to co ci ktoś tam doradzał i sam się zastanów który model? Starszy FAT, czy nowszy Slim (oczywiście za te samą cenę)

Ch.. mnie boli od twojego pieprzenia, zrozum wreszcie ze zywotnosc konsoli w duzej mierze zalezy od uzytkownika. Twoi znajomi pewnie nie dbali o konsole i padly. Ja sam mam fata 60 gb druga generacja, 2 wlasciciel i chodzi jak nowka.

Wysyłane z mojego LG GT540 za pomocą Tapatalk 2
Obrazek
Dlaczego lubie koreańską muzyke? Bo jest inna niż wszystkie po prostu. I mam gdzieś co mówią inni.
paul323
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Firmware: 4.50 CFW

Postprzez Longeret » 12.08.2013, 16:44

Dokładnie zgadzam się z przed mówcą...
A żywotność konsoli przelicza się na przegrane w nią godziny, że się tak wyrażę ... Im więcej konsola ma "przegranych godzin" tym szybciej może paść, ale to właśnie w dużej mierze zależy od użytkowania i dbałości o swój sprzęt...
Na przykład możesz mieć 6 letniego fata,a grał na nim ktoś tylko od święta i jeżeli ktoś dodatkowo dbało o niego to taki fat jeszcze długo posłuży...

I skąd ty te informacje bierzesz ...

Jest wręcz odwrotnie... to na kolejnych wersjach oszczędzano na podzespołach... porównaj sobie Model Fat 60GB ze wsteczną kompatybilnością z PS2 ( modele z emulacją PS2 mają dodatkowe 32MB pamięci RDRAM 800MHz ), 4 wejściami USB, chromowanym wykończeniem, czytnikiem kard, dotykowy panel przycisków ..... i co tam jeszcze było, a porównaj sobie ostatnio wydane PS3 Super Slim i się chłopie trochę zastanów nad tym co piszesz...

Pyknąć ci fotkę mogę mojego Fata... w makro to może parę rysek znajdziesz...

Jedyna ważna różnica pomiędzy Fatem, a Slimem to taka, że slim jest młodszy od swojego poprzednika co wcale nie znaczy, że lepszy...
Oby Twój slim wytrzymał tyle ile mój FAT...
Obrazek
Obrazek

Longeret
Diamond Member
Diamond Member

Postprzez liriusz » 12.08.2013, 17:48

Niestety, jeżeli bierze się używaną konsolę to nigdy nie wiadomo jak była użytkowana. I nie ważne czy to fat/slim/super slim. Większość ps3 może działać bardzo długo, jeżeli się ich używam często, ale rozsądnie, tudzież od święta (jak ja). Moja konsola była kupiona czystym przypadkiem za 100 zł (cechl, czyli fat) Nie znam źródła, ani przez ilu ludzi była użytkowana i jak, a i tak działa bez zarzutu. Więc nie wiem dlaczego darkos dalej brniesz w swoje, ale w swoim tekście nie masz racji!
liriusz
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: Regoro 4.46

Postprzez tymek287 » 12.08.2013, 21:18

Kupiłem Ps3 fat 80gb z Rogero w wersji 4,46 + najnowszy Multiman za 530 zł (stan bdb pad+kable) :)
tymek287
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 1 raz

Postprzez Longeret » 12.08.2013, 22:04

Oby ci służył jak najdłużej 8)
Obrazek
Obrazek

Longeret
Diamond Member
Diamond Member

Postprzez tymek287 » 12.08.2013, 22:18

no mam nadzieje :) konsola będzie na biurku i będę sie starał zeby miała jak najwiecej swieżego powietrza :)
tymek287
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 1 raz

Postprzez DonPeppe » 24.02.2014, 20:18

@Spox_2 & all
Mam zamiar kupić PS3 przerobioną albo do przerobienia. Znalazłem ofertę za dobrą cenę, już przerobioną. Gość pisze, że to wersja 2004b. Ma wgranego Rogero 4.55 v 1.00 i Multiman 4.55. poza tym jest po czyszczeniu z kurzu i wymianie termopasty (Arctic Cooling MX-2). Piszesz, że to bardzo awaryjny sprzęt... Co to znaczy? Nie kupować w żadnym wypadku? Cena to 799 PLN więc nie za niska... Byłbym wdzięczny za radę. Jeżeli nie ta to do jakiej wersji softu da się zrobić downgrade'a na 3.55?

Z góry dzięki za porady :wink:
DonPeppe
Newbie

Podziękował : 0 raz

Poprzednia strona

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc