Webman MOD duży problem !

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Webman MOD duży problem !

Postprzez Pawelixx » 24.07.2014, 16:15

Witam wszystkich forumowiczów ,otóż jest następujący problem mam zainstalowaną wersje Habib 4.55 v1.3 i zachciało mi się bawić w instalowanie Webmana MOD v.1.30 bo zależało mi na tym żeby chodziły mi gry z PS2 i myślałem ,że to pomoże.Ale niestety pojawił się ogromny problem po tym zabiegu konsola PS3 zaczeła strasznie głośno chodzić jakby zaraz miała wybuchnąć wiatraki zaczynaja chodzić na maxa. Jak włącza się konsola to pisze "Webman loaded" i teraz nie wiem jak się tego pozbyć odinstalowałem niby ale dalej ten webman jest ;/Bardzo was proszę o pomoc . Myśłałem,czy nie zrobić Downgrade do 3.55 tylko nie wiem czy można na ta wersje Habiba. Konsole mam przerobioną od nie dawna i jeszcze wszystkiego nie wiem.Będe bardzo wdzięczny za pomoc bo nie wiem co mam zrobić

Pozdrawiam

-- 24.07.2014, 19:03 --

Zrobiłem Downgrade do 3.55 i było OK ,wgrałem ponownie Habib 4.55 v 1.03 i dalej to samo "Webman loaded" ;/.Pomoże mi ktoś jak się pozbyć tego dziadostwa ?
Pawelixx
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Webman MOD duży problem !

Postprzez mpq1671 » 24.07.2014, 23:33

Żaden problem kolego ;d Przede wszystkim zaktualizuj do najnowszego webmana: http://store.brewology.com/ahomebrew.php?brewid=257
Dymek który Ci sie wyświetla nawet opóźnia start konsoli o kilka sekund - sprawdzone przez człowieka z psx-scene. Ekipa od moda na szczęście nie jest bandą przypałów i dali opcję wyłączenia tego bullshitu. Zmien język na Polski w my games->webman setup. Później wejdź w to samo miejsce i zaznacz: Wyłącz powiadomienie o uruchomieniu webMANa w XMB przy starcie systemu.
Głośne chodzenie może być z kolei kwestią konfiguracji sekcji: http://scr.hu/18lw/xe1qo
Jeśli uważasz, że twoja konsola mogłaby być chłodniejsza niech ta kontrola zostanie włączona tylko zmień najniższe obroty na 25% (minimum) i zwiększaj temperaturę Auto aż do zadowalających efektów. W przeciwnym przypadku po prostu to odznacz :)

Jeśli będziesz miał problemy z emulacją PS2, w tym brak połączenia z padem czy inne dziwne scenariusze - przejdź na któryś z softów 4.46 - tutaj masz mój megapost http://ps3-hack.pl/forum/megaporadnik-cobra-softy-instalacja-gra-online-dlc-t6706.html :E
Jeśli na 4.55 jednak emulacja będzie zadowalająca to nie masz po co skakać w dół :)
mpq1671
Platinum Member
Platinum Member

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Postprzez Pawelixx » 25.07.2014, 10:09

Wielkie dzięki za pomoc ! Ale już wczoraj rozwiązałem ten problem z Webman dopiero po jakimś czasie zobaczyłem ,że są tam ustawienia i odznaczyłem opcje(Włącz dynamiczną kontrolę wentylatorów) która spowodowała ,że wiatrak szalał jak głupi :D .Przez chwile bałem się ,że ten Webman zrobił mi coś z PS3 ale na szczęście teraz wszystko hula i gry z PS3 działaja nie trzeba już Multimana :).Ale tak to jest dopiero zacząłem przygode z PS3 :) Jeszcze wielu rzeczy będe musiał się nauczyć :D A jeśli chodzi o gry z PS2 nadal nie działają tzn.Webman i Multiman wykrywaja bez problemu gry iso ale co z tego jak włącze jakąs gre z PS2(próbowałem już kilka gier) to czarny ekran i tam gdzie powinna pojawić się dana gra nic nie ma ,zapomniałem napisać ,ze gry uruchamiam z dysku NTFS tak samo jak gry z PS3 i normalnie działają.A jak przejde na niższy CFW to nadal będą działać gry z PS3 iso oczywiście z dysku zewnętrznego ? Męcze się już z tym kilka dni żeby uruchomić gry z PS2 :cry: A jak będe chciał przejść na niższy soft to musze zrobić wpierw downgrade do 3.55 ? czy od razu można wgrać 4.46 ? Dzięki z góry :)
Pawelixx
Newbie

Postprzez mpq1671 » 25.07.2014, 11:00

Tak będzie prawie wszystko ale spróbuj najpierw z poradnika zmienić emulator psnpatchem. Iso ps 2 działają tylko z dysku wew.
mpq1671
Platinum Member
Platinum Member

Postprzez Pawelixx » 25.07.2014, 13:09

A to widzisz i tu może jest problem bo ja cały czas próbuje uruchomić z dysku zewnętrznego :D Myślałem ,że tak samo jak gry z PS3 będzie działac bezpośrednio z dysku zewnętrznego :) To spróbuje z pendrive Fat32 przekopiować na dysk jakąś gre i dam znać :)

EDIT

To więc tak przekopiowałem na dysk wewnętrzny i super w XMB już widzi daną gre tylko jak próbuje włączyć to tylko czarny ekran i "brak sygnału" i tak jakby konsola przestała pracować. Jeszcze mam takie pytanie w związku z tym PSNpatch jaką wersje mam zainstalować ? Ma to jakieś znaczenie ? Sorry ,ze tak Cie męcze :D No i jeszcze mam pytanie o dysk NTFS bo jak wiadomo Fat32 obsługuje tylko do 4 GB a jak w Webman mam przekopiować gre ISO na dysk skoro nie widzi NTFS ? W Twoim poradniku przeczytałem coś o programie PrepareNTFS mam go zainstalowanego i gdy go uruchamiam to konsola się resetuje i nie wiem co dalej :)
Pawelixx
Newbie

Postprzez mpq1671 » 25.07.2014, 17:50

I dalej nic, jeśli miałeś podłączony dysk ntfs z tymi iso gier to prepntfs przygotował pliki do współpracy :) Psnpatcha wersje taka jak link w poradniku, ja zawsze updatuje linki także będzie świeże na bieżąco. A czarny ekran dlatego bo domyślnie działa ten oryginalny emulator (znajdziesz o co chodzi w poradniku w dodatkowym info na samym dole).
mpq1671
Platinum Member
Platinum Member

Postprzez Pawelixx » 25.07.2014, 20:25

Zainstalowałem ten PSNpatch i zrobiłem tak jak w poradniku zmieniłem w tym PSNpatch ten emulator ale dalej coś nie tak ,chyba ,ze coś źle robie Coś jest nie tak z ta wersja Habib 4.55 .Jeszcze pokombinuje w końcu się uda :)
Pawelixx
Newbie

Postprzez mpq1671 » 25.07.2014, 20:42

w psnpatch select, zaznaczasz swap ps2 emu i zatwierdzasz startem, powinien sam zresetowac konsole.
mpq1671
Platinum Member
Platinum Member

Postprzez Pawelixx » 25.07.2014, 21:39

Więc tak zrobiłem to co napisałes w Psnpatch zaznaczyłem to swap ps2 emu i konsola się zresetowała uruchomiłem gre i dalej to samo czarny ekran ;/ Zapomniałem napisać ,ze konsola jest podłączona przez HDMI to wyglada tak jakby konsola dalej coś ładowała ale obrazu nie ma ;/ Już nie mam pojecia co może być żle .Niby Habib 4.55 V 1.03 wspiera PS2 ale nie działa.Chyba pozostaje tylko downgrade ale wolałbym jednak zostać przy obecnej wersji Habiba . Ale wielkie dzięki za pomoc :)
Pawelixx
Newbie

Postprzez mpq1671 » 25.07.2014, 22:38

Ja też na tym sofcie mimo że mogłem - nie moge odpalać gier z PS2, planuję pełny format jak dostanę wolny dysk. Jeśli bardzo Ci zależy na graniu w gierki z PS2 to downgrade to kwestia 5-10 minutek i nie powinno być problemów, jeśli małe ciśnienie to siedź na 4.55 bo w 4.60 z cobrą najprawdopodobniej będzie emulator ogarniał wreszcie - habib nad nim pracuje.
mpq1671
Platinum Member
Platinum Member

Postprzez Pawelixx » 26.07.2014, 10:10

To już poczekam na tą nową wersje Habiba aż tak mi sie nie pali żeby grać w gry z PS2 :) Bo z tego co widziałem wersja 4.60
jest już dostępna ale bez cobry to pewnie kwestia czasu :)
Pawelixx
Newbie

Postprzez mpq1671 » 26.07.2014, 10:14

Cobrę do softu juz z 2-3 tygodnie temu przeportował, teraz albo się chilluje albo walczy z tym emulatorem.
mpq1671
Platinum Member
Platinum Member

Postprzez Pawelixx » 26.07.2014, 10:52

Uu to nie wiedziałem ,ze już coś działa z Cobrą :) Wydaje mi się ,że walczy z tym emulatorem pewnie cały czas ma jakieś problemy albo zrobił sobie wakacje :-)
Pawelixx
Newbie

Postprzez tomsz666 » 30.12.2014, 19:35

Temat trochę stary ale nowego nie będę zakładać. Koledzy to ten webman mod służy do odpalania iso gier z psx i ps2? Generalnie pytanie moje brzmi: co daje mi ten webman mod? Muszę to mieć na konsoli czy nie? Dodam, że mam zamiar zacząć grać on-line jeśli to ma jakieś znaczenie.
tomsz666
Platinum Member
Platinum Member

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Firmware: HABIB 4.46 V1.03 COB

Postprzez myszer » 30.12.2014, 19:58

Tak jesli chcesz odpalic online. juz pisalem i na gorum tego pelno jest co i jak!!!! Ciezko poczytac?! tomsz666! skopiuje wrzystkie wiadomosci w notatnik i wrzystko wysle na pw! zebys glowy nie zawracal
myszer
Platinum Member
Platinum Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Firmware: Habib/cobra 4.65

Następna strona

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc