Pakowanie plików PUP

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Pakowanie plików PUP

Postprzez geralth » 26.10.2011, 13:24

Witam.

Mam taki problem (bardziej kazus) wypakowuje sobie plik ps3updat.pup (np żeby sprawdzić czy to fejk czy nie) program puppy.exe (puppy-gui-w32) i bez modyfikacji wypakowanych plików pakuje go z powrotem do ps3update.pup którego mi już ps3 nie wykrywa jako aktualizację. Po wypakowaniu plików puppy.exe robi pliki cośtam.tar które mogę wypakować winrar'em. Czy przed ponownym spakowaniem powinienem je wypakować i wrzucić do folderu "modules". Bo PUPviewer widzi takie własnie foldery wewnątrz pliku PUP. Co prawda na grzyba mi to, sam sobie cfw nie napiszę, a podmiana plików wewnątrz pliku PUP też mi nie doda opcji install packages. Ale nie znalazłem rozwiązania na necie tego małego kazusu.

Chciałem sobie sprawdzić czy to możliwe że te fejki to zwykłe ofw z podmienionymi plikami version.txt i license.txt, może wtedy zrobiłbym sobie swojego fejka i zarobił na downgrade ;) (żartuje - nie będzie mi się chciało fejkować - jakbym nie miał co robić przy trójce dzieciaków).

btw: nie ma ktoś oryginalnego G1 Jockey (KONAMI) wydanej chyba tylko w Japonii? Przez to całe ofw370 córka nie moze zagrać w jedyną sensowną grę o koniach i konsola dla niej straciła sens. Choćby po to warto piracić żeby grać w gry które nigdy nie ukażą się w europie.

p.s. pozdrowienia z pc demosceny.
geralth
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: OFW3.72

Sponsorzy

Re: Pakowanie plików PUP

Postprzez MKX » 26.10.2011, 19:49

A nie lepiej sprawdzić MD5 ?
Our own future.

Za ten post autor MKX otrzymał podziękowanie od
geralth (27.10.2011, 09:45)
MKX
Administrator
Administrator

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 234 razy
Firmware: OFW

Re: Pakowanie plików PUP

Postprzez geralth » 27.10.2011, 09:41

najłatwiej uznać wszystkie cfw360+ za fejki (100% trafności).
geralth
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: OFW3.72

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc