chciałbym przerobić swoją już wysłużoną PS3 z najnowszym softem (chyba 4.65), aby móc grać w kopie zapasowe gier z dysku.
Przeczytałem poradnik dla zielonych, czytam forum, ale mam jeszcze kilka wątpliwości.
Liczę, że pomożecie
1. W moim mieście kilka serwisów oferuje downgrade konsoli. Jeden z nich robi to za pomocą e3flashera za ok. 150 zł. Inne dwa robią za pomocą jailbreak i programatora NOR i NAND za ok. 90 zł. W związku z czym chciałbym zapytać, czy to ma jakieś znaczenie w jaki sposób to robią? Widzę, że na forum najwięcej się mówi o e3 flasher.
2. Czy gry lepiej odpalać z dysku zewnętrznego, czy wewnętrznego? Mam w domu dwa dyski. 320GB i 80GB. Osobiście wolałbym mieć ten większy w konsoli i trzymać gry na dysku wewnętrznym, a przenosić je przez dysk USB lub FTP. Pytanie tylko, czy wtedy musiałbym mieć włożoną płytę w napędzie, aby gry działały? jeśli tak, to chyba szkoda laseru...
3. W jaki sposób można zminimalizować otrzymanie bana?
I czy bana dostaje się tylko podczas gry online, czy można go otrzymać nawet po zalogowaniu do PSN, czy normalnej gry offline?
4. Ban jest tylko na konsolę, czy też na konto PSN?
Będę wdzięczny za pomoc