Wybór konsoli PS3 a granie online

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Wybór konsoli PS3 a granie online

Postprzez lucasville » 08.09.2014, 09:42

Cześć.
Zabijcie mnie, ale po przeczytaniu wzdłuż i wszerz dwóch forów i kilkunastu tematów chciałbym poznać jasno odpowiedzi na pytania.

Otóż zamierzałem zakupić Xboxa 360, bo widziałem, że można grać po sieci - nagrywanie płyt pod LT 3.
Sprawdziłem jednak alternatywę (ogólnie preferuję Sony niż Microsoft) i z tego co wyczytałem to chyba jest już możliwość grania po sieci przez PS3. Exclusivy są tu i tu dobre stąd nie robi to dla mnie różnicy (no może Kinect działa lekko na plus dla Xboxa).

Zanim ostatecznie wybór padnie na PS3 chciałbym wiedzieć:
1. Czy OFW 3.55 daje mi pełne możliwości gry w nawet najnowsze gry po zainstalowaniu odpowiedniego CFW?
2. Czy poza sprawdzeniem, że konsola ma oryginalny soft 3.55 (z doinstalowanym CFW 4.55 Rogero np.) muszę coś jeszcze sprawdzać (np. model konsoli)?
3. Dobrze rozumiem, że po hacku kopie zapasowe gier uruchamia się z dysku a nie z płyt?
4. Jeżeli "tak" na 3. to czy dysk 80 lub 120 GB jest wystarczający na kilka gier czy od razu lepiej rozglądać się za 250 GB?
5. Czy po spełnieniu wszystkich powyższych warunków mogę grać po sieci (np. z asystą PSNope) i nie dostanę bana zaraz po zalogowaniu?

Dzięki za odp.
lucasville
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Wybór konsoli PS3 a granie online

Postprzez Spox_2 » 08.09.2014, 12:13

lucasville napisał(a):Cześć.
Zabijcie mnie, ale po przeczytaniu wzdłuż i wszerz dwóch forów i kilkunastu tematów chciałbym poznać jasno odpowiedzi na pytania.

Otóż zamierzałem zakupić Xboxa 360, bo widziałem, że można grać po sieci - nagrywanie płyt pod LT 3.
Sprawdziłem jednak alternatywę (ogólnie preferuję Sony niż Microsoft) i z tego co wyczytałem to chyba jest już możliwość grania po sieci przez PS3. Exclusivy są tu i tu dobre stąd nie robi to dla mnie różnicy (no może Kinect działa lekko na plus dla Xboxa).

Zanim ostatecznie wybór padnie na PS3 chciałbym wiedzieć:
1. Czy OFW 3.55 daje mi pełne możliwości gry w nawet najnowsze gry po zainstalowaniu odpowiedniego CFW?
2. Czy poza sprawdzeniem, że konsola ma oryginalny soft 3.55 (z doinstalowanym CFW 4.55 Rogero np.) muszę coś jeszcze sprawdzać (np. model konsoli)?
3. Dobrze rozumiem, że po hacku kopie zapasowe gier uruchamia się z dysku a nie z płyt?
4. Jeżeli "tak" na 3. to czy dysk 80 lub 120 GB jest wystarczający na kilka gier czy od razu lepiej rozglądać się za 250 GB?
5. Czy po spełnieniu wszystkich powyższych warunków mogę grać po sieci (np. z asystą PSNope) i nie dostanę bana zaraz po zalogowaniu?

Dzięki za odp.

1. Tak
2. Nie, ale przydałby się kupić konsolę która należy do grona mniej awaryjnych. Czyli wszystkie modele po CECHH.
3. Tak
4. Zależy ile gier będzie na HDD, są takie jak U3 gdzie zajmuje ponad 30GB...Miejsca na HDD nigdy wiele :P
5. Programy pośrednie obniżają ryzyko wyłapania BANA. Nie ma metody w 100% skutecznej.
Nikt do końca nie wie na jakiej podstawie są przyznawane Bany etc i dlatego takie cyrki się z tym dzieją <- informacja może być starej daty
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4

Za ten post autor Spox_2 otrzymał podziękowanie od
lucasville (08.09.2014, 13:13)
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

Re: Wybór konsoli PS3 a granie online

Postprzez lucasville » 08.09.2014, 12:32

Dzięki za szybką i rzeczową odpowiedź bez podsyłania linków. :P

Ad 2. Z Twojego innego postu wyczytałem o awaryjności poszczególnych modeli stąd póki co rozważam coś ze slimów - 2103, 2104 lub 2503 czy 2504. Ewentualnie ciekawy model CECHL04 znalazłem.

Ad 4. Jak zobaczyłem wielkość gier pod PS3 to zacząłem się rozglądać za 250-320 GB. %-) Myślałem, że takie gry to przeważnie po 9 GB mają (jedna płyta DVD+DL).

Ad 5. Zastanawia mnie tylko jeszcze jak to jest ze skutecznością Sony w dawaniu banów jak ma się programy pośrednie w stosunku do Xboxa z modyfikacją LT 3.0. Bo tak jak czytam o Xboxach to jeżeli się nie włączy źle nagranej gry lub odpali gry przed premierą to nic nie grozi.
lucasville
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych