Cześć.
Zabijcie mnie, ale po przeczytaniu wzdłuż i wszerz dwóch forów i kilkunastu tematów chciałbym poznać jasno odpowiedzi na pytania.
Otóż zamierzałem zakupić Xboxa 360, bo widziałem, że można grać po sieci - nagrywanie płyt pod LT 3.
Sprawdziłem jednak alternatywę (ogólnie preferuję Sony niż Microsoft) i z tego co wyczytałem to chyba jest już możliwość grania po sieci przez PS3. Exclusivy są tu i tu dobre stąd nie robi to dla mnie różnicy (no może Kinect działa lekko na plus dla Xboxa).
Zanim ostatecznie wybór padnie na PS3 chciałbym wiedzieć:
1. Czy OFW 3.55 daje mi pełne możliwości gry w nawet najnowsze gry po zainstalowaniu odpowiedniego CFW?
2. Czy poza sprawdzeniem, że konsola ma oryginalny soft 3.55 (z doinstalowanym CFW 4.55 Rogero np.) muszę coś jeszcze sprawdzać (np. model konsoli)?
3. Dobrze rozumiem, że po hacku kopie zapasowe gier uruchamia się z dysku a nie z płyt?
4. Jeżeli "tak" na 3. to czy dysk 80 lub 120 GB jest wystarczający na kilka gier czy od razu lepiej rozglądać się za 250 GB?
5. Czy po spełnieniu wszystkich powyższych warunków mogę grać po sieci (np. z asystą PSNope) i nie dostanę bana zaraz po zalogowaniu?
Dzięki za odp.