Witam
Mam problem z temperaturami w konsoli. Nawet po włączeniu CPU potrafi osiągnąć 80-85 stopni ( na więcej nie odważyłem się czekać) RSX maksymalnie 56 stopni. Problem zauważyłem dopiero gdy zacząłem używać Iris Managera, tam fan control jest włączony domyślnie i dopiero wtedy głośna praca konsoli zwróciła moją uwagę. Nawet z tą kontrolą chłodzenia konsola potrafi wykręcić 75 stopni i wtedy włącza się najwyższy bieg i tylko to ją powstrzymuje przed ugotowaniem się. Nie wiem, czy to jest normalne maksymalna prędkość wiatraków występuje średnio co minutę na 10-15 sekund, wiem że na pewno jest niezdrowe. dla sprzętu.
Konsola pod koniec sierpnia wróciła z downgrade'u z polecanego przez wszystkich serwisu Virtual Future (również polecam, świetny kontakt!), a w poście reklamującym usługę była zamieszczona informacja o SPA konsoli, więc to raczej nie jest problem z pastą (ale oczywiście mogę się mylić).
Co może być tego powodem?
Zapomniałbym. Konsola nie jest zasłonięta, stoi na stoliku, problem nasilił wraz z nadejściem sezonu grzewczego.
Z góry dziękuję za odpowiedź.