PS3 FAT 40gb bardzo wysoka temperatura.

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

PS3 FAT 40gb bardzo wysoka temperatura.

Postprzez Morelowy » 19.11.2013, 22:41

Witam

Mam problem z temperaturami w konsoli. Nawet po włączeniu CPU potrafi osiągnąć 80-85 stopni ( na więcej nie odważyłem się czekać) RSX maksymalnie 56 stopni. Problem zauważyłem dopiero gdy zacząłem używać Iris Managera, tam fan control jest włączony domyślnie i dopiero wtedy głośna praca konsoli zwróciła moją uwagę. Nawet z tą kontrolą chłodzenia konsola potrafi wykręcić 75 stopni i wtedy włącza się najwyższy bieg i tylko to ją powstrzymuje przed ugotowaniem się. Nie wiem, czy to jest normalne maksymalna prędkość wiatraków występuje średnio co minutę na 10-15 sekund, wiem że na pewno jest niezdrowe. dla sprzętu.

Konsola pod koniec sierpnia wróciła z downgrade'u z polecanego przez wszystkich serwisu Virtual Future (również polecam, świetny kontakt!), a w poście reklamującym usługę była zamieszczona informacja o SPA konsoli, więc to raczej nie jest problem z pastą (ale oczywiście mogę się mylić).

Co może być tego powodem?

Zapomniałbym. Konsola nie jest zasłonięta, stoi na stoliku, problem nasilił wraz z nadejściem sezonu grzewczego.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Morelowy
Newbie

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Sponsorzy

Re: PS3 FAT 40gb bardzo wysoka temperatura.

Postprzez Augus1234 » 19.11.2013, 23:13

proponuje uzycia programu Control Fan najnowsza wersje , ja mam ok 50 C CPU i GPU na slimie , bez uzywania mam ponad 65C pod obciazeniem , program mam ustawiony manualnie na 70 , nie polecam playload czy payload wydaje mi sie ze ja czujnik od temperatury rozreguluje sie (jezeli takowy istnieje -przypuszczam ze tak) to moze sie zagotowac , a tak mam ustawione na 70 chodzi troche glosno , ale gdy gram to nie przeszkadza , konsola ok 50 C , powietrze chlodne z tylu konsoli po kilku godzinach grania .Jakos nie polecam Irys Menagera bo raz sie wystraszylem jak go zainstalowalem , dioda zolta , myslalem ze ylod, rowniez w Control Fun U na payload dioda mryga na zolto , ale na manualnym ustawieniu normalnie jest zielona, mysle ze aplikacja jest bezpieczna bardziej na manualnyn ( oczywiscie dosyc wysokim ustawieniu wiatraka , testuje ponad dobry tydzien i zaluje ze nie wpadlem na nia wczesniej , ale powtarzam na manualnym ustawieniu jest najlepiej mam 70 , konsola jest chlodna , glosno chodzi ale jestem pewien ze jest to dobry poziom , ze konsola mi sie nie zagrzeje,

a gdzies na forum mi sie przewinelo ze jakies konsole modele Fat pokazuja zla temperature , niby ma zwalony czujnik , czy cos , wiec jak iris menager sam ustawia temperatury to moze Ci ugotowac konsole wiec zalecam moja propozycje , ale lepiej poradz sie jeszcze specjalistow
Augus1234
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Postprzez Spox_2 » 19.11.2013, 23:28

Morelowy, podaj szczegółowy model tej konsoli.

W standardowym SPA jest wymiana past termo na profesorach + pełne czyszczenie.

U Ciebie wysyłala sie pasta pod IHS w CPU.

Podaj ten model o którym mówiłem i dam znac co mozemy z tym sensownego zrobic
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4

Za ten post autor Spox_2 otrzymał podziękowanie od
Morelowy (20.11.2013, 00:06)
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

Postprzez Morelowy » 20.11.2013, 00:06

Model to CECHG04. Może pamięta Pan tą konsolę, bo to jest ta z tym felernym napędem, co płyty czyta,a nie chce wsysać i wypluwać.

Jaki byłby koszt tej usługi?
Morelowy
Newbie

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postprzez Spox_2 » 20.11.2013, 01:42

Morelowy napisał(a):Model to CECHG04. Może pamięta Pan tą konsolę, bo to jest ta z tym felernym napędem, co płyty czyta,a nie chce wsysać i wypluwać.

Jaki byłby koszt tej usługi?

Polecialo PM ze szczegółami.

Pozdr :)
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych