Witam!
Posiadam PS3 z OFW4.1 (CECH2504B DC 1A). Szukałem internecie informacji na temat możliwości przerobienia konsoli. W poradniku dla zielonych wszystko ładnie pięknie jest wytłumaczone. Jednak mam pewną wątpliwość. Ściągnąłem CFW z tego poradnika kmeaw-3-55-cfw-ps3-custom-firmware-t29.html wrzuciłem na pendrive i włożyłem do mojej PS3 po czym dałem update systemu z dysku wymiennego. Wszystko zostało wykryte poprawnie, system poprosił mnie o potwierdzenie warunków licencji itp itd. Jednak nie odważyłem się kontynuować instalacji. Moje pytanie jest takie: Czy mając PS3 z OFW 4.10 mogę kontunuować tą instalację CFW? Wydaje mi się, że system powinien już na początku odrzucić instalację ze względu na wyższą wersje zainstalowaną na konsoli. W jdnym temacie ludzie pisali, że czasami da się coś takiego zrobić (przynajmniej niektórym teoretycznie się to udawało).
Czy instalacja CFW3.55 na OFW 4.10 jest możliwa wogóle i czy grozi to uszkodzeniem konsoli?
Sprawdziłem programem i mogę downgradeować system do 3.50.
Dziękuje za szybką odpowiedź bo czarnulke mam załączoną na ekranie rozpocznij instalacje CFW, a nie wiem co dalej robić.