CFW 3.55

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

CFW 3.55

Postprzez marte » 10.02.2012, 21:13

Witam!

Posiadam PS3 z OFW4.1 (CECH2504B DC 1A). Szukałem internecie informacji na temat możliwości przerobienia konsoli. W poradniku dla zielonych wszystko ładnie pięknie jest wytłumaczone. Jednak mam pewną wątpliwość. Ściągnąłem CFW z tego poradnika kmeaw-3-55-cfw-ps3-custom-firmware-t29.html wrzuciłem na pendrive i włożyłem do mojej PS3 po czym dałem update systemu z dysku wymiennego. Wszystko zostało wykryte poprawnie, system poprosił mnie o potwierdzenie warunków licencji itp itd. Jednak nie odważyłem się kontynuować instalacji. Moje pytanie jest takie: Czy mając PS3 z OFW 4.10 mogę kontunuować tą instalację CFW? Wydaje mi się, że system powinien już na początku odrzucić instalację ze względu na wyższą wersje zainstalowaną na konsoli. W jdnym temacie ludzie pisali, że czasami da się coś takiego zrobić (przynajmniej niektórym teoretycznie się to udawało).
Czy instalacja CFW3.55 na OFW 4.10 jest możliwa wogóle i czy grozi to uszkodzeniem konsoli?
Sprawdziłem programem i mogę downgradeować system do 3.50.

Dziękuje za szybką odpowiedź bo czarnulke mam załączoną na ekranie rozpocznij instalacje CFW, a nie wiem co dalej robić.
marte
Member
Member

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Firmware: OFW 4.0

Sponsorzy

Re: CFW 3.55

Postprzez webster » 10.02.2012, 23:24

Radzę zatrzymać instalację bo konsola może złapać "bricka". Jeśli już musiałbyś wykonać downgrade na niej, chcesz napisz mi na maila.
Pomogłem? Podziękuj przyciskiem Obrazek
Profil forum na facebook'u
Nie ma innego sposobu na downgrade z softów oficjalnych powyżej 3.55 jak użycie programatora(E3 Flasher, Progskeet).
Konsola z data code 1B lub wyższym = nieprzerabialna
webster
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 65 razy
Firmware: CFW Rogero 4.30v2.05

Postprzez HABIBI » 11.02.2012, 03:00

@marte,
webster wie co mówi,nie kombinuj bo będzie "cegła" :wink:

'
http://www.twojlimit.pl/user/114131
^^ ^^
Prosty i wygodny dostęp do kont premium -zapraszam :)

PS4PRO :
Oprogramowanie systemowe
: OFW : 5.50 Boost Mode
CUH-7016B
+ OLEDLG65C7V
HABIBI
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 382 razy
Firmware: PS4PRO OFW 5.03

Postprzez marte » 11.02.2012, 12:05

webster322 napisał(a):Radzę zatrzymać instalację bo konsola może złapać "bricka". Jeśli już musiałbyś wykonać downgrade na niej, chcesz napisz mi na maila.

Oczywiście wstrzymałem się ze wszystkim jednak będąc inżynierem musze zgłębić temat dalej. Ściągnąłem OFW3.55 i próbowałem powtórzyć tą samą operacje co dla CFW 3.55. Po wyborze aktualizacji z dysku usb system pokazuje, że na dysku nie ma odpowiednich danych. Czy tak samo nie powinno się stać dla CFW 3.55? Czy też CFW jest tak przygotowane, że przechodzi test sprawdzania aktualnej wersji FW. (tzn. czy aktualnie zainstalowany FW nie jest o numerze wyższym).
Dla mnie sytuacja trochę dziwna. Czy mogę prosić o jakieś dokłaniejsze wyjaśnienia.W jednym z tematów doczytałem, że włożenie dysku z CFW do PS3, na której jest FW 4.0 w zasadzie nie powinno niczym skutkować bo taka instalacja nie ma prawa wystartować, a u mnie jednak jest innaczej. A może u wszystkich użytkowników konsol o tych samych numerach tak się dzieje?

Póki co chciałbym uniknąć robienia downgrade przez rozbieranie konsoli. Wszystkie testy robie z czystej i niepohamowanej ciekawości.

Pozdrawiam
marte
Member
Member

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Firmware: OFW 4.0

Postprzez webster » 11.02.2012, 12:15

Jeżeli nie masz e3 flashera i zrobionej kopii pamięci NOR to lepiej nie próbuj żadnych testów bo jak złapiesz bricka to bez kopii NOR będzie ciężko wyjść z bricka.
Pomogłem? Podziękuj przyciskiem Obrazek
Profil forum na facebook'u
Nie ma innego sposobu na downgrade z softów oficjalnych powyżej 3.55 jak użycie programatora(E3 Flasher, Progskeet).
Konsola z data code 1B lub wyższym = nieprzerabialna
webster
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 65 razy
Firmware: CFW Rogero 4.30v2.05

Postprzez Tomal » 11.02.2012, 13:56

Sam sobie odpowiedz: Czy można ZAKTUALIZOWAĆ z 4.00 na 3.55? %-)
Jedyne wyjście to DOWNGRADE (przeciwieństwo UPGRADE :razz: ) specjalnie stworzonymi do tego urządzeniami, znam bardzo mało osób które takie mają i jeżeli masz taką możliwość wysyłaj szybko konsolę do pana wyżej 8-)
Obrazek
Tomal
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych