Unikanie BANa przy graniu w oryginały

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Unikanie BANa przy graniu w oryginały

Postprzez bobiDE » 19.11.2013, 16:20

Witam,
prawdopodobnie zostało to już rozstrzygnięte na tym forum ale jestem nowy i ciężko mi się przekopać przez wszystko a może zagadnienie rozwiąże ktoś krótko i treściwie - warto spróbować.
SYTUACJA: Wszedłem w posiadanie konsoli z wgranym CFW - wiem że można sobie wgrać z powrotem OFW ale jednak wolał bym sobie skorzystać z funkcji. Jestem też posiadaczem kilku oryginalnych tytułów w które grałem w multiplayerze na poprzedniej konsoli.

PYTANIE: Wiem, że za CFW otrzymujemy bana - ale w jakich przypadkach? Chciał bym pograć w RDRa i GTA V na oryginale w multiplayera ale nie wiem jak ustrzec się bana. Nie jestem skrytym piratem "chcę pograć na piracie ale wtedy może mi nie pomogą" tylko mam oryginalne gry a chcę w nie grać na zmienionej konsoli.
bobiDE
Member
Member

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Unikanie BANa przy graniu w oryginały

Postprzez HABIBI » 19.11.2013, 16:43

Opcji wyłapania bana jest tyle, że można tylko spekulować za co konkretnie.Możesz dostać za samo posiadanie CFW w konsoli ($ony widzi co jest w czarnej skrzynce...) To czy będziesz grał na oryginale czy też na backupie gry, nie ma wpływu na zabezpieczenie się...Możesz grać online rok i bez bana jak również tylko jeden dzień.To loteria...Ja osobiście miałem dostęp przez dwa lata ale od przeszło połowy roku jestem w posiadaniu "prezentu" w postaci bana.Ryzyko jest jak widzisz... :)
http://www.twojlimit.pl/user/114131
^^ ^^
Prosty i wygodny dostęp do kont premium -zapraszam :)

PS4PRO :
Oprogramowanie systemowe
: OFW : 5.50 Boost Mode
CUH-7016B
+ OLEDLG65C7V
HABIBI
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 382 razy
Firmware: PS4PRO OFW 5.03

Re: Unikanie BANa przy graniu w oryginały

Postprzez bobiDE » 19.11.2013, 17:19

jak wspomniałem - wiem, że za CFW się dostaje. Słyszałem jednak o sposobach ze zmienianiem nazw jakiś plików żeby odpowiadały jakimś mało popularnym grom... . Inne sposoby mówią o korzystaniu z jakiś programów. Moja wiedza na ten temat jest nikła dlatego szukam speca w tej dziedzinie.

Mój plan przewiduje łączenie się z PSN tylko w przypadku aktualizowania trofeów (raczej rzadko) oraz do grania we wspomniane oryginalne kopie sklepowe. Oczywiście w drugim przypadku w ruch szło by inne konto PSN aby nie utracić swojego głównego na którym zbierane są trofea.
Czy w powyższym jest coś głupiego co mogłem przeoczyć albo nad czym się nie zastanowiłem wystarczająco mocno?
bobiDE
Member
Member

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych