Czy moglibyście pomóc mi ogarnąć i wytłumaczyć parę kwestii dotyczących PS3? W tym temacie jestem totalnie zielony ;/
Planuje zakup konsoli PS3, wiem że jest wersja classic i slim. Moje pierwsze pytanie, która lepsza? Bo z tego co czytałem nie różnią się za bardzo(pomijając wygląd, i to ze classic ma wejściówki na 4 pady, a slim na 2). Jedyne co rzuciło mi się w oczy to to, że ponoć na slimie rzadziej wyskakuje błąd YLOD(czy jakoś tak) i że któraś z nich szybciej się przegrzewa.
Druga sprawa tyczy się gier. Przeglądając różne fora czytałem coś o piraceniu PSa. Żeby zagrać w jakąś grę muszę mieć spiraconą konsolę, czy gry ściągnięte z jakiejś strony same w sobie są już spiracone? W sensie, że mam czystą konsolę, instaluje grę i śmiga? Czy muszę coś zrobić z tą konsolą?
Na początku chciałbym chociaż wiedzieć co kupić i mniej więcej rozumieć co będę musiał robić dalej, żeby pograć w nieoryginalne gry
Bardzo proszę o pomoc. Naprawdę jestem totalnie nowy w kwestiach PS3, a nie chce żałować zakupu