PS3 Slim martwy napęd BR

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

PS3 Slim martwy napęd BR

Postprzez bmx93 » 06.11.2013, 17:50

Witajcie,
mam pewien problem ze swoja konsolą, mianowicie pewnego dnia odpaliłem konsole po 2tyg bezczynności. Odpalam multimana i... czarny ekran. Zdziwiony tym zjawiskiem wyłączyłem konsole i ponownie odpaliłem i znowu to samo. Dodam, że płyta w napędzie była zawsze nie wyciągałem jej od 3 miesięcy coś mnie natkneło żeby ją wyciągnąć wciskam przycisk i nic dwa pyknięcia płyta w środku. Próbowałem wymusić wyciągnięcie płyty i nic napęd zachoduje się jak martwy. Rozkręciłem konsole wyciągnąłem płytę, zmierzyłem napięcia i napięć brak. Problem polega na tym, że nie moge odpalić zadnej gry czy to przez multimana czy orginalnych? Czy to koniec napędu czy padł zasilacz? Miał ktoś z was taki przypadek? Model konsoli to: Silm 320GB CECH-2504B DATE CODE: A1
Nagrałem film: http://www.youtube.com/watch?v=YtCCH3e0ukw&feature=youtu.be

-- 08.11.2013, 22:00 --

Temat do zamknięcia problem rozwiązany.
bmx93
Newbie

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFWRogero 4.41 v1.00
PSN ID: Banned

Sponsorzy

Re: PS3 Slim martwy napęd BR

Postprzez foresttino » 19.11.2013, 11:34

Cześć miałem identycznie ale przy FAT okazało się że napęd padł (może w Twoim przypadku jest inaczej) i teraz tylko przez Irismanager odpalam ale wszystkie gry śmigają.
foresttino
Member
Member

Podziękował : 1 raz

Re: PS3 Slim martwy napęd BR

Postprzez txc » 04.01.2014, 11:46

Witam, mam ten sam problem z FAT 80GB:
Często po włączeniu mimo tego że płyta jest w napędzie konsola jej nie widzi - nie świeci się wtedy niebieska dioda ani nie ma reakcji na wciśnięcie "eject" a w momencie kiedy nie ma płyty w napędzie to konsola nie chce jej wciągać, po wciśnięciu "eject" jest standardowe 3xpik. Dopóki się kilka razy nie wyłączy/włączy konsoli problem nie ustępuje.
Za którymś odpaleniem napęd zaczyna prawidłowo chodzić i działa do puki się nie wyłączy konsoli.
Napęd już rozbierałem wszystko zrobiłem według powyższego opisu ale prowadnice były poustawiane na prawidłowych miejscach, ruszałem taśmami switchami i bez zmian albo wszystko reaguje prawidłowo albo brak jakiejkolwiek reakcji napędu.
Szukam właśnie rozpiski pinów zasilania BR żeby posprawdzać czy to nie przypadkiem wina zasilacza ale nie mogę nigdzie znaleźć, czy któryś z kolegów mógłby poratować info jakie napięcia powinny być na jakich pinach zasilania BR ?
txc
Member
Member

Podziękował : 1 raz
Firmware: 3.55 CFW

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc