Ps3 sformatowany dysk, problem z jb

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Ps3 sformatowany dysk, problem z jb

Postprzez Milky » 16.09.2013, 16:44

Witam, dzisiaj, jako że chciałem zgrać sobie GTA V na dysk ps3 bez konieczności przesyłania go FTP, uznałem, że nie mam w sumie dużo do stracenia, tak więc sformatowałem dysk ps3 i podłączyłem go pod komputer przez satę. Dysk sformatowałem do FAT'u32. Po włożeniu dysk i włączeniu konsoli, wyskakuje mi taki oto błąd

Nie można prawidlowo uruchomic oprogramowania systemu. Nacisnij przycisk PS, aby sprobowac zrestartowac system.

Jeśli nie można zrestartowac systemu trzeba ponownie sformatowac partycje systemowa dysku twardego i ponopwnie zainstalowac oprogramowanie systemu.
Podlacz nosnik zarwierajacy dane do aktualizacji wersji 4.30 lub nowej a nasepnie jednoczesnie nacisnij przyciski SART i SELECT.
Abdy sie dowiedziec jak uzyskac dane do aktualizacji, odwiedz witryne SCE opracowana dla twojego regionu.

Nie wiem skąd wzięło się 4.30, ponieważ przed formatem, miałem na konsoli cfw 3.55. Czy da się z tego jakoś wybrnąć? Konsola CECHL04 fat 80GB.

Pozdrawiam i z góry dzięki.
Milky
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Ps3 sformatowany dysk, problem z jb

Postprzez budman9 » 16.09.2013, 19:11

Dysk HDD w konsoli nie ma formatu FAT32 tylko jakiś unikatowy dla Ps3. Teraz musisz zezwolić na sformatowanie dysku przez PS3 i zainstalować system z USB. Jeśli konsola nie będzie chciała przyjąć CFW 3.55 to zainstaluj CFW większy niż 4.30 (sam zdecyduj który chcesz) i powinno wszystko śmigać. Trzeba było zapytać się na forum czy takie rozwiązanie które zastosowałeś będzie OK :wink:
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
budman9
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 366 razy

Postprzez Milky » 16.09.2013, 19:34

Konsola po włączeniu prosi tylko o wciśnięcie PS na padzie, a później wyskakuje mi komunikat, który cytowałem. nie ma żadnego pytania o formatowanie dysku.
Milky
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez marciniak » 16.09.2013, 19:36

Bo pewnie zapyta potem z tym formatem dysku :wink: zrób jak radzi kolega a wszytko będzie dobrze :wink:
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc