Problem z wgraniem innego softu (Obecnie Rogero 4.46 Cobra )

Wszelkie pytania i problemy z instalacją i użytkowaniem CFW 4.XX
  • Sponsorzy

Problem z wgraniem innego softu (Obecnie Rogero 4.46 Cobra )

Postprzez lasyk » 19.11.2013, 14:28

Cześć. Sprawa wygląda tak. Wyszedł nowy ciekawy rogero cobra i chciałem go sprawdzić. Więc wgrałem, odpaliłem Gran turismo 4 mówię ok świetnie można grać bez problemu w gry z ps2. Ale nagle mnie wysypało i zresetowało konsolę więc stwierdziłem, że kij zawsze ma 2 końce ale trudno. Teraz włączyłem sobie Batmana Arkham Origins i dziwne historie się zaczęły dziać. Dosłownie co 5-10min wywalało mi błąd:
"błąd odczytu dysku. Nie można kontynuować gry. Wyjdź i uruchom grę ponownie"
Oczywiście wcześniej NIGDY nic takiego miejsca nie miało więc szybko olałem tego rogero i zachciałem wrócić do "normalnego" sprawdzonego softu ( rebug lite ). I tu kolejny chyba większy kłopot. Nie mogę go wgrać. Po załadowaniu pliku aktualizacji, kiedy konsola przechodzi już do etapu wgrywania wywala "Dane są uszkodzone". Ktoś powie co jest grane? Jak wgrać ten soft?

Dodam, że próbowałem też wgrać Habib 4.46 Cobra edition i jest ten sam problem. Więc coś się zrypało pytanie do ogarniętych co to może być?
lasyk
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: HABIB cobra 4.65

Sponsorzy

Re: Problem z wgraniem innego softu (Obecnie Rogero 4.46 Cob

Postprzez blispx » 19.11.2013, 20:17

miałem to samo winne są QAFlags

http://www.tinyurl.pl?4PkNLuVA
blispx
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Postprzez Szymek251 » 19.11.2013, 20:36

kolego podałeś link downgrader REBUG a kolega pisze że ma Rogero :) Pamiętaj @lasyk tylko rób wszystko według poleceń :)
Jeśli pomogłem to możesz podziękować :) ...
Szymek251
Elite
Elite

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 341 razy
Firmware: OFW REBUG

Postprzez blispx » 23.11.2013, 14:42

Żeby cofnąć się do niespoofowanego 3.55 trzeba użyć downgradera 999. Czy on od Rogero, czy Habib, czy Rebug nie ma tu znaczenia. Ja na Rogero używałem downgradera Rebuga, następnie wgrywałem 3.55 REX Rebuga i na to ponownie Rogero 4.46

Opis problemu i sposób zmiany flag QA, o ile nie jest to możliwe z poziomu posiadanego CFW, podałem już we wcześniejszym poście w linku
blispx
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

• Sponsorzy

Powrót do CFW 4.XX