Problem z savem - inny nośnik gry - nie działa save

Wszelkie pytania i problemy z kopiami gier na CFW
Regulamin działu
W dziale Backup zabrania się tworzenia podwójnych tematów do jednego tytułu gry. Przed napisaniem tematu, należy użyć wyszukiwarki w celu lokalizacji istniejącego już tematu. Obowiązuje całkowity zakaz publikowania wszelkich linków do pełnych wersji gier.
  • Sponsorzy

Problem z savem - inny nośnik gry - nie działa save

Postprzez mariano007 » 26.09.2012, 10:00

Witam, problem polega na tym że kupiłem oryginalną grę TDU2, przeszedłem ją do jakiegoś tam etapu i gierka mi się znudziła więc się wymieniłem za coś innego... po jakimś czasie znowu mnie naszło i wymieniłem się za TDU2 ale z kimś innym a więc mam inną kopię gry niż wcześniej przez co nie działa mi save... Okazuje się że to wina wersji płyty... poprzednio miałem wersję europejską a więc save były w folderze BLES a teraz mam wersję US i save w folderach BLUS... jest jakaś szansa na zmodyfikowanie moich saveów?
Ostatnio edytowano 02.10.2012, 08:45 przez mariano007, łącznie edytowano 2 razy
mariano007
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 4.2

Sponsorzy

Re: Problem z savem TDU2 - Zmiana BLES na BLUS

Postprzez lukasz1091 » 26.09.2012, 12:13

Ja zmodyfikowałem ghost recon future solider z bles na blus, bo do bles fixa nie ma i udało mi się - znajdź w necie oryginalny plik eboot.bin i param.sfo do tdu2 w wersji bles, podmień w folderze gry, usuń dane gry(w dev_hdd0/game/id gry), save zostaw i odpal. Nie zawsze to działa, może brakować na przykład polskiego języka, wtedy musisz go ściągnąć oddzielnie
"Lubię fajne cycki i zimną whisky"
Obrazek
Obrazek
Pomogłem? Kliknij w Obrazek
lukasz1091
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy
Firmware: CFW 3.55.4 Rebug REX

Re: Problem z savem TDU2 - Zmiana BLES na BLUS

Postprzez mariano007 » 26.09.2012, 12:20

tyle że konsoli przerobionej nie mam... jadę na oryginalnym sofcie. Więc pozostaje mi tylko zrobić coś z samym savem... jest jakiś sposób?

-- 28.09.2012, 08:55 --

ewentualnie nie chce mi ktoś podesłać save z wersji us z początkiem drugiej wyspy?

-- 02.10.2012, 08:48 --

teraz sytuacja wygląda tak... pozbyłem się mojej płytki BLUS a kupiłem wersję EUROPEJSKĄ o takim samym symbolu jak nazwa folderu mojego save czyli BLES00884, pojawił się kolejny problem... gra widzi mój save ale wyskakuje mi informacja "your save data is corrupted". Nie rozumiem za bardzo dlaczego ponieważ id mojego save jest takie same dlatego że wszystko było i jest grane na tym samym profilu użytkownika. Czy mógłby ktoś pomóc?
mariano007
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 4.2

• Sponsorzy

Powrót do Backup