Problem z konsolą

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Problem z konsolą

Postprzez juszczyn » 16.12.2014, 19:37

Witam
Konsola ps3 nie wysyła obrazu do mojego tv LG za pomocą kabla hdmi i component . Z takim problemem się nię spotkałem.Miesiąc temu grałem na konsoli bez problemu. Moja konsola była sprwadzana na 3 telewizrowach i z obrazem nie było żadnego problemu. Czy moje wyjście jest uszkodzone ? Czy są jakieś inne opcje w konsoli, które mogą zablokować wysyłanie sygnału do tv ?

Proszę o pomoc
juszczyn
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 3.66

Sponsorzy

Re: Problem z konsolą

Postprzez marciniak » 16.12.2014, 19:45

Jak działa wszytko na innych TV to raczej coś z TV masz nie tak a nie z konsolą :wink: ,ewentualnie coś z kablem może...
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez Longeret » 16.12.2014, 21:13

Jeżeli konsola była podłączana tym samym kablem na 3 różnych telewizorach...no to wiadomo gdzie problem leży...
Spróbuj podpiąć kabel HDMI w różne gniazda..., ewentualnie poruszać wtyczką ... problem ewidentnie leży po stronie twojego TV LG.
Obrazek
Obrazek

" Sword in my hand, Axe on my side, Valhall awaits me, Soon I will Die..."
Longeret
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 38 razy
Firmware: Habib 4.46 v 2.05

Postprzez kumor44 » 25.12.2014, 14:24

Witam, posiadam konsole ps3 super slim od kilku dni zaczęła mi sie zawieszać podczas szukania sieci musiałem ja wyłączać z kontaktu i od nowa załączać nie przeszkadzało mi to natomiast dwa dni temu zamontowałem dysk twardy 320gb i podczas grania w far cry4 przez dwa dni nic sie nie stało aż do dzisiaj, zaczal sie zawieszać obraz (zatrzymuje sie w jednym momencie i nie da sie nic zrobić jedynie odłączenie konsoli daje efekt i tak ciagle po 5minutach gry ... ) Czy to ma jakiś związek z sama gra ? Nie gram długo na konsoli bo jakies 2-3h a dzisiaj po godzinie gry tak sie stało i teraz ciagle ...
kumor44
Member
Member

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc