Witam,
mam konsole PS3 Fat Cechl04, CFW Rogero 4.30. Miałem w konsoli dysk 80gb i zewnętrzny 500gb. Było wszystko spoko oprócz faktu że dysk zewnętrzny na komputurze i ps3 ładował się z 15 minut, aż do wczoraj gdy całkowicie padło to coś co zmienia z sata na usb. Podłączyłem więc dysk do kompa by upewnić się czy to napewno to i dysk działa. Na dysku mam tylko folder games i tam gierki. Pomyślałem że podłącze dysk z ps3 nagram z niego pliki na kompa i przerzucę je na na dysk 500gb i będę sobie grał. Jednak gdy podłączyłem dysk, wykryło mi go jednak się nie pokazywał. Więc w cmd wpisałem Diskpart i tam wybrałem disk 0, następnie create partition primary, active, assign. Dysk już wykrywało jednak nie mogłem zobaczyć plików bo trzeba było zrobić format. Więc włożyłem ponownie dysk do ps3. Jednak teraz gdy włączam ps3, pojawia mi się że należy włożyć pena z 4.30. Nie wiem co mam zrobić, by nie stracić cwf. Chciałbym aby dysk 500gb był w konsoli oraz abym miał najnowszy soft cwf 4.53, nie chcę też starcić gier które są na dysku 500gb, oraz save na 80gb.
Pozdrawiam.