problem z multiman cfw 3,55

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

problem z multiman cfw 3,55

Postprzez MorpheusJG » 17.01.2012, 13:37

Witam! mam problem z odpalaniem gier z dysku znaczy się z zapasowych kopii. Po uruchomieniu multimana nie ma widocznego dysku DVD. Jest tylkowidoczny HDD a pod spodem jest informacja o pojemnosci 2,9 GB zdziwiło mnie to bo moj dysk ma 160 GB a poza tym nie moge odpalic zadnej gry. Po wybraniu gry w multiman i po wyjsciu z programu stawala sie ona dostepna jako dysk dvd a tak nie jest. W katalogu install package filet nic sie tez nie pojawia za to wyzej w katalogu /app_home/ps3_game/ pojawia wie wlasnie wybrana gra z multimana. ale niestety sie uruchamia sie. Proszę o pomoc jak to naprawic czy może odinstalowac multimana i wgrac wszystko na nowo? Ale czy pozniej gry ktore mam na HDD beda sie nadawaly do grania tzn czy beda sie chcialu uruchamiac jak to bylo kiedys???
MorpheusJG
Member
Member

Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW 3.55

Sponsorzy

Re: problem z multiman cfw 3,55

Postprzez budman9 » 17.01.2012, 16:15

MorpheusJG napisał(a):Witam! mam problem z odpalaniem gier z dysku znaczy się z zapasowych kopii. Po uruchomieniu multimana nie ma widocznego dysku DVD. Jest tylkowidoczny HDD a pod spodem jest informacja o pojemnosci 2,9 GB zdziwiło mnie to bo moj dysk ma 160 GB a poza tym nie moge odpalic zadnej gry. Po wybraniu gry w multiman i po wyjsciu z programu stawala sie ona dostepna jako dysk dvd a tak nie jest. W katalogu install package filet nic sie tez nie pojawia za to wyzej w katalogu /app_home/ps3_game/ pojawia wie wlasnie wybrana gra z multimana. ale niestety sie uruchamia sie. Proszę o pomoc jak to naprawic czy może odinstalowac multimana i wgrac wszystko na nowo? Ale czy pozniej gry ktore mam na HDD beda sie nadawaly do grania tzn czy beda sie chcialu uruchamiac jak to bylo kiedys???

:?: :shock: Powiedz czy ty sam czytając to, rozumiesz o co chodzi? Moim zdaniem, po głębszym namyśle i analizie twojej "wypowiedzi", stwierdzam, że nie masz zielonego pojęcia o uruchamianiu gier...
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
budman9
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 366 razy

Postprzez MorpheusJG » 17.01.2012, 19:55

jak bym wiedzial o co chodzi poradzilbym sobie sam. Wiem jak uruchamiac gry bo jeszcze 4 dni temi moglem je uruchamiac bez problemu a teraz zadna gra nie chce sie uruchomic
MorpheusJG
Member
Member

Postprzez budman9 » 17.01.2012, 21:38

Ale mi chodzi o to żebyś napisał to jeszcze raz w zrozumiałym języku. W tym co napisałeś jest jeden wielki chaos. Piszesz o jakimś widocznym DVD? Po pierwsze gry na PS3 są na nośnikach blue-ray. Jeśli wbierzesz grę w multimanie i wywali cię do XMB to uruchamiasz następnie z app_home a nie z "filet". Jak masz BD w napędzie to po wybraniu gry w multimanie i wyjściu do XMB pojawi się ikona płyty jako gra którą wybrałeś.
budman9
Elite
Elite

Postprzez MorpheusJG » 17.01.2012, 21:45

No wlasnie po wejsciu w multimana mialem mozliwosc wyboru nosnika czyli hdd oraz plyte ktora jest w napedzie. na hdd mialem skopiowane gry z plyt a jesli byla wlozona plyta do napedu tyo mialem mozliwosc przejscia kursorem na te plyte wlasnie. teraz takiej mozlowosci nie mam. Jesli nadal nie potrafie tego wytlumaczyc to moze zrobie zdjecia wtedy bedzie to bardziej jasne i widoczne??
MorpheusJG
Member
Member

Postprzez budman9 » 17.01.2012, 22:01

Jaki wybór? Ja wchodze do multimana i pod ikonką pada mam wszystkie gry. Zainstaluj najnowszego. Jeśli masz najnowszego to ja nie kumam o co chodzi, daj wtedy jakąś fote.
budman9
Elite
Elite

Postprzez MorpheusJG » 17.01.2012, 22:14

no taki wybór ze po wejsciu w multimana moglem za pomoca kursora (przyciskow prawo-lewo)przechodzic z HDD na naped plyty a za pomoca przyciskow gora dol wybierac gre ktora jest skopiowana na dysk. teraz po wybraniu gry w xmb czy jakos tak, po wyborze gry wychodze z xmb i ta gra powinna sie pojawi w ikonie zamiast gry znajdujacej sie w napedzie... nie wiem czy dobrze tlumacze.. :(
MorpheusJG
Member
Member

Postprzez budman9 » 17.01.2012, 22:18

Multiman to XMMB. Więć wybierz grę w XMMB i wywali cię do XMB. Chcesz żeby gra była widoczna jako płyta to włoż w tym momencie jakąś oryginalną grę do napędu. Jeśli nie włożysz do gra będzie w app_home. Chyba, że napęd padł jak się nie pojawia płyta... świeci się niebieska dioda, że masz BD w napędzie?
budman9
Elite
Elite

Postprzez MorpheusJG » 17.01.2012, 22:27

Nie nie i jeszcze raz nie.. po wybraniu gry w xmb wywala mnie do glownego panelu. plyta nadal jest w napedzie mam na mysli dowonla plyte bo tak wlasnie to wtedy dzialalo zeby gra wybrana w xmb misoala dzialac to w napedzie musiala byc plyta z dowolna gra. teraz jesli mam dowolna plyte w napedzie a wybiore inna gre z hdd poprzez xmb po wyjsciu do strony glownej konsoli nie pojawia sie wybrana gra w zawartosci plyty. wogole zawartosc plyty czy to zaraz po odpaleniu konsoli czy po wyjsciu z xmb nie jest widoczna.. Moz eteraz napisalem lepiej :(
Moze ktos mi napisze jakie zdjecia mam zrobic zeby mozna bylo zobaczyc w czym problem jest. jesli tak to zroboe zdjecia tylko nie wiem jak je sie na forum wkleja ...moze jakies rady? A moze poprostu odinstalowac xmb i cala reszte i zainstalowac od nowa?? Czy to by pomoglo? Czy te gry co juz mam na hdd beda nadal nadawaly sie do uzytku? Pytam dlatego ze plyt juz nie mam zostaly tylko kopie tych gier wlasnie na dysku.

-- 20.01.2012, 09:54 --

Czy naprawdę nikt mi nie pomoże??? Nie wiem co mam robić, zależy mi na grach co mam na dysku ale nie wiem czy jak przeinstaluje multimana to czy będę mógł w nie grac nadal..

-- 31.01.2012, 21:26 --

proszę usunąć post, nie wiem jak to zrobić z poziomu swojego panelu

-- 09.02.2012, 09:59 --

Witam! Może ktoś wie jak zamyka się posty jest już niepotrzebny.
MorpheusJG
Member
Member

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych