Problem z oprogramowaniem, samoczynny reset ustawień?

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Problem z oprogramowaniem, samoczynny reset ustawień?

Postprzez shock » 28.03.2016, 11:35

Witam, mam spory problem z oprogramowaniem i kontami użytkownika. Zacznijmy od tego, że konsola (CECH2004A) miała już kilka razy zmieniane oprogramowanie, tzn zacząłem od rogero 4,5 chyba i później z każdą aktualizacją wszystko było ok, nawet nie ma problemów z grą online. Na obecnym sofcie (REBUG 4.78.1) często pojawia się problem z grą Skyrim, a dokładniej z zapisami gry, co jakiś czas gra uznaje że są uszkodzone. Sposobem na "naprawę" było ponowne wgranie softu (tego samego). Wszystko było ok, do dzisiaj... Po kolejnym wgraniu REBUG 4.78.1 na REBUG 4.78.1 zainstalowałem dodatki z psnpatch, odpaliłem fife i zagrałem mecz online. Po meczu wyłaczyłem konsolę. Po ponownym uruchomieniu pojawiło się logo SONY i informacja o konieczności podłączenia pada za pomocą kabla (informacja w wielu językach, inna o tej przy włączaniu recovery mode). Wystraszyłem się, że konsola zaktualizowała się do OFW i jest po zabawie... Włączyłem tryb recovery i chciałem wgrać REBUG 4.78.1 ale na końcu instalacji pojawił się komunikat The data is corrupted i błąd 8002F325, Po ponownym uruchomieniu konsoli znowu logo sony komunikat o padzie, wykonałem polecenia konsoli, tzn przeszedłem podstawową konfigurację po czym przywróciło konta użytkowników (z dopiskiem *) i uruchomił się soft REBUG 4.78.1. Nie mam pojęcia co to było i dlaczego miało miejsce. A jedyna dziwna sprawa która może miała na to wpływ, a może nie... to grzanie się konsoli w dniu dzisiejszym, tzn kilka razy przekroczyła 70stopni i odpaliła wiatrak na max, wcześniej nawet jak była katowana kilka godzin nie było problemów z temperaturą. Konsola uruchamia się na nowym sofcie, gry działają, ale jest problem z save'ami ponieważ przy wgrywaniu ich pojawia się komunikat że są należą one do innego użytkownika i niemożliwe będzie zapisywanie stanu gry. Tak samo zniknęło zapisane hasło oraz konto do psn. Tak jakby wyzerowało mi użytkownika... Nie mam pojęcia co teraz zrobić, wszystko przepadło? Jak mogę uruchomić chociaż te zapisane stany gry, żeby nie zaczynać wszystkiego od nowa?
shock
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc