Soft jak w temacie postawiony od nowa (nie zaszkodziło, ale bardziej z powodu, iż zainicjowałem dysk systemowy pod PC - nieświadomie
) + najnowsze MMbase + PSNpatch + ToolBox.Problem przed i po formacie w sumie ten sam... podam na przykładzie FIFA16 :
-ogólnie gra się długo ładuje (jest to około 10 min. od czasu załadowania obrazu w MM)
-podczas gry... aczkolwiek nie jest to zawsze, stopniowo giną elementy tj. pasek wyniku, później audio... grę można kontynuować ale na koniec nie ma już menu z opcją typu "dalej, kontynuuj"
-pozostaje jedynie w takim przypadku zakończyć grę z przycisku PS.
Inny przykład to GTA V - z ładowaniem podobnie jak wyżej i po niedługim graniu staje w miejscu...
Wszystkie gry mam na zewnętrznym HDD w plikach (nie są to obrazy ISO - nie wiem w sumie dlaczego ale tego się jeszcze nie dowiedziałem czy to daje jakiś plus) - dysk nie jest w "kieszeni" tylko podłączony adapterem do dysków od PC.
Zastanawiam się czy rozwiązaniem na mój problem nie będzie przekopiowanie plików na dysk wew. ?
HDD zewnętrzny sprawdzony pod kątem bad sektorów bezpośrednio w PC (MHDD)
Jeszcze jeden objaw taki... gdy HDD zew. był podłączony pod PC w celu przekopiowania plików z grą na dysk PC (GTA V)
, kopiowanie zostawało przerywane z powodu problemów z odczytem niektórych plików z dysku zew. konsoli !!!
Pomocy