PS3 SUPERSLIM 4004a

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Re: PS3 SUPERSLIM 4004a

Postprzez Majutsu » 10.01.2016, 11:49

https://www.youtube.com/watch?v=4uDY1VJqGYQ
Działanie mojej konsoli jest identyczne jak w filmie na górze nie trzeba włączać gry, żeby wyłączyła się po chwili. W takim razie jeżeli pasta nie była wymieniana tak długo, że procesor zdążył się doszczętnie przegrzać i jest do wymiany trzeba by kupić używaną konsolę/płytę główną i wymienić albo procesor (wylutować i wlutować) albo całą płytkę. Dobrze rozumiem? :(
Majutsu
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Postprzez Szymek251 » 10.01.2016, 13:45

szkoda że nie masz cfw bo byś sprawdził temp ja mam model cechl i chodziła jak GOLF2 w diesel w domku żeby zagrać trzeba było założyć słuchawki wygłuszające później były komunikaty że już się przegrzewa itp ale konsola przeszła gruntowne spa i teraz jej w ogóle nie słyszę
Skontaktuj się z SPox_2 bo moim zdaniem konsola jest do uratowania spokojnie i to nie musi być dużym kosztem ale jeżeli się nie chcesz bawić to możesz gdzieś dorwać slim z cfw za małe pieniądze :wink:
Jeśli pomogłem to możesz podziękować :) ...
Szymek251
Elite
Elite

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 341 razy
Firmware: OFW REBUG

Postprzez Majutsu » 10.01.2016, 14:24

Zacząłem się teraz zastanawiać, żeby może zamiast naprawy starej konsoli kupić po prostu sprawnego fata. Co prawda gwarancji, że długo mi pochodzi mieć nie będę ale jakby się zaczął przegrzewać można od razu polecieć z nim do serwisu żeby wymienili pastę i po problemie. A odnośnie ofw to ma ono znaczenie w przypadku fata? Czy bez względu na to jakie jest można zrobić downgrade do 3.55? :)
Majutsu
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Poprzednia strona

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc