przez gonzo11 » 10.01.2016, 15:26
Po ponad roku nieużywania PS3 zachciało mi się pograć w PSN w Snipera...
Warto w poradniku zapisać, że konsolę trzeba odłączyć od neta przed aktualizacją.
Miałem jakiś stary soft KMEAW i przy wgrywaniu cobry 7.1 + dodatki po którymś restarcie dostałem bana... W opisie była informacja, że ten soft ma ochronę przed logowaniem do PSN bez ukrycia CFW ale jak sądzę działa to dopiero po zainstalowaniu wszystkiego.
Wygrzebałem z garażu starą konsolę z uszkodzonym napędem aby wyciągnąć z niej IDPS. Po wgraniu do niej CFW cobra 7.1 nie miałem zakładki webmana a zainstalowany TOOLBOX i PSNPATCH nie uruchamiały się - czarny ekran po włączeniu na który pomaga tylko wymuszone wyłączenie.
Po zainstalowaniu CFW 4,76 ferrox PSNPATCh uruchomił się i mogłem odczytać IDPS na czym głownie mi zależało. Po ponownym wgraniu COBRA 7.1 zakłądaka webman pojawiła się ale TOOLBOX i PSNPATCH nadal nie chcą się uruchomić...
Nie chciałbym aby kolejny IDPS został zbanowany. Czy trzeba przedsięwziąć jakieś specjalne środki ostrożności ?
Lepiej odłączać kabel czy może zabezpieczenie przed logowaniem działa 100% i obejdzie się?
Czy w pliku CFG trzeba wpisać IDPS i PSID czy wystarczy IDPS a dane konta w XMB konsoli ?