Problem z instalacją aplikacji na CFW

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Problem z instalacją aplikacji na CFW

Postprzez zephyrar » 07.10.2015, 16:35

Witam, jakiś czas temu wpadła w moje ręce konsola PS3 CECHC04 z Jailbreak'iem. Postanowiłem wgrać aktualny CFW co też uczyniłem uprzednio aktualizując konsole do OFW 3.55 a następnie do CFW 4.75. Mój problem pojawia się na etapie instalowania aplikacji. Dzisiaj wgrałem sobie REBUG LITE 4.76.1, system się zaktualizował więc przeszedłem do następnego etapu i spróbowałem zainstalować REBUG TOOLBOX z poziomu Install Package Files i tu pojawia się mój problem. Po zainstalowaniu aplikacja pojawia się w kategorii gry jednak po jej uruchomieniu pojawia się czarny ekran i nic się nie dzieje. Problem ten napotykam za każdym razem jak próbuję w pełni zainstalować jakiś CFW. Tematem CFW zacząłem się interesować niedawno i bazuję na tym co znajdę w sieci. Nie wiem czy robię coś źle czy problem jest z konsolą, odpowiedzi na mój problem nigdzie nie znalazłem więc zdecydowałem się napisać temat.
zephyrar
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Problem z instalacją aplikacji na CFW

Postprzez Spox_2 » 07.10.2015, 16:43

[quote="zephyrar"]Witam, jakiś czas temu wpadła w moje ręce konsola PS3 CECHC04 z Jailbreak'iem. Postanowiłem wgrać aktualny CFW co też uczyniłem uprzednio aktualizując konsole do OFW 3.55 a następnie do CFW 4.75. Mój problem pojawia się na etapie instalowania aplikacji. Dzisiaj wgrałem sobie REBUG LITE 4.76.1, system się zaktualizował więc przeszedłem do następnego etapu i spróbowałem zainstalować REBUG TOOLBOX z poziomu Install Package Files i tu pojawia się mój problem. Po zainstalowaniu aplikacja pojawia się w kategorii gry jednak po jej uruchomieniu pojawia się czarny ekran i nic się nie dzieje. Problem ten napotykam za każdym razem jak próbuję w pełni zainstalować jakiś CFW. Tematem CFW zacząłem się interesować niedawno i bazuję na tym co znajdę w sieci. Nie wiem czy robię coś źle czy problem jest z konsolą, odpowiedzi na mój problem nigdzie nie znalazłem więc zdecydowałem się napisać temat.[/

Mi to wyglada na niepodłączony / uszkodzony Naped / uszkodzona taśma transmisji do napędu / niesparowany Naped.

W skrócie:

Naped wciąga i odczytuje poprawnie gry w formacie ps3 ?
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4

Za ten post autor Spox_2 otrzymał podziękowanie od
zephyrar (07.10.2015, 19:38)
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

Postprzez zephyrar » 07.10.2015, 19:42

No to sprawa wyjaśniona! Napęd nie działa. Nawet podejrzewałem, że to może być kwestia niesprawnego napędu jednak winę zrzucałem na siebie. Czyli mam rozumieć, że do sprawnego działania aplikacji wymagany jest sprawny napęd i wymiana go rozwiąże problem? Dziękuję za odpowiedź, oszczędzi mi to sporo nerwów.
zephyrar
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez marciniak » 07.10.2015, 19:44

Napęd jak napęd potrzebna jest sprawna logika napędu do odpalania homebrew.
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych