Witam, jestem nowy na tym forum i liczę na pomoc .
Niedawno kupiłem konsole ps3 FAT cechc03 dysk 60gb. I jest z nią pewnie problem, mianowicie gdy podłącza się ją na "cinciach" (tych trzech kolorowych kablach) do telewizora, po włączeniu konsoli pokazuje się : "system został niepoprawne wyłączony, pliki systemowe zostały uszkodzone i zostaną naprawione" no to klikam aby to zrobiła i tu się zaczyna. Konsola dochodzi do 100% poczym się wyłącza i dalej jest czarny ekran i nic, w dodatku konsola chodzi jak bombowiec. Wyłączyłem po tym konsole guzikiem umieszczonym z tyłu. I tak cały czas po ponownym włączeniu konsoli. Lecz gdy podłącze konsole do telewizora poprzez hdmi konsola dochodzi do 48% przy przywracaniu i nic, konsola zaczyna się zacinać i raz mi się wyłączyła przy tym. Nie wiem co z nią zrobić. Jak narazie została rozebrana na części pierwsze i wymieniam w niej thermopady i pasty pod procesorami.
I pytanie do was, czy da się jakoś wgrać oryginalny system do takiej konsoli? Bardzo zależy mi na jej zrobieniu, a nie chce płacić 150 zł za zrobienie czegoś co mógłbym zrobić sam ale niestety nie wiem jak bo jestem nowy w tym temacie. Bardzo was proszę o pomoc.