Sorki, że tak zakładam temat za tematem ale nigdzie nie mogłem znaleźć, czy da się uruchomić grę bez potrzeby instalowania PS2 Classic Placeholder. Grę z .mdf albo .nrg przerabiałem na iso za pomocą UltraISO, bo nie znam innych gdzieś wyczytałem że gra powinna się pojawić w MM w zakładce retro ale tam jedynie widać gry z psx. Ktoś pomoże? Dodam że dysk w formacie NTFS
Da się ale trzeba mieć CFW z cobrą. Wtedy tylko wrzuca się grę i uruchamia a reszta włącza się sama Do ISO polecam program od COBRA ODE poradnik-jak-przerobic-gre-na-iso-t8354.html
sorki ze odkopuje ale mam problem,mianowicie nie moge wrzucic .iso ps2 tak zeby dzialalo mi na ps3 ,soft to habib 4.70 najnowszy mm i webman wrzucam iso na ntfs do PS2ISO i do fat32 ROOMS i nie widzi mi tego nic, macie jakis sposob ?
Edit:dobra mam musialem zainstalowac iso ps2 deamon toolsem skopiowac na pc i ps3 iso tools zrobic nowe iso teraz widzi
Witam !!! Jeśli chodzi o Gierki PS2 to na nowszym Sofcie oczywiście musi być COBRA, wrzucasz giekę PS2 ISO do foleru ISO dysk wewn.\zewn. do Folderu PS2 jeśli nie masz to utwórz (dysk zewn.) i przeważnie po drugim razie uruchomienia konsoli odkryje obraz ISO PS2 . Tak samo uruchamiasz z XMB jako płytka CD/DVD\BLUE-RAY jak i inne gierki PS3 zdrowia !!!