Wgranie CFW w okolicach Zgorzelca ODWDZIECZE SIE :)

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Wgranie CFW w okolicach Zgorzelca ODWDZIECZE SIE :)

Postprzez mrowa110 » 16.03.2015, 19:55

jak w temacie .nie wiem dokladnie jaki byl soft ,nie znam sie na tym konsole kupilem gotowa z managerem mM,zachcialo mi sie kombinacji i zainstalowalem irismanager(i tam nagrzebalem cos z emulacja napedow) i du** cfw chodzi natomiast nie mam ikonki napedu w xmb i stracilem mozliwosc odpalenia jakiejkolwiek gry psx ps2 psp i ps3 ,tylko gry PKG dzialaja .moja konsola to CECH 2504b data code A1,nie wiem czy miala dowgrade czy nie (i ten od kogo kupilem tez nie wie ). w multimanie ps3 system mam 0.00 i nie moge wybrac bdemu mam niedostepne. nie chcem sie za to brac bo jedni mowia ze te modele z dowgradem ,to na nich inaczej sie instaluje CFW , inni mowia ze normalnie Wole stracic kilka -kilkanascie zlotych ,niz konsole :)OCZYWISCIE ZAPLACE ZA POSWIECONY MI CZAS
mrowa110
Member
Member

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Wgranie CFW w okolicach Zgorzelca ODWDZIECZE SIE :)

Postprzez marciniak » 16.03.2015, 19:57

Przeinstaluj najlepiej soft i problem z głowy instalacja-nowego-cfw-na-konsoli-t3457.html
Nie pomagam na pw.

Za ten post autor marciniak otrzymał podziękowanie od
mrowa110 (16.03.2015, 23:31)
marciniak
Elite
Elite

Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez mrowa110 » 16.03.2015, 20:33

NIE UMIEM !!!! jak napisalem wole stracic kilka zlotych niz kilkaset jak zlapie brika ,naprawde wole zeby mi to ktos ogarnol zostawi mi pliczki i sam sobie juz zrobie bo teraz nie wiem czy moge po dowgrade czy nie czy moge na karzdy soft czy nie .kupilem konsole pol roku temu na gotowca zeby nie musiec tego ogarniac i mialo tak zostac nic nie chcialem zmieniac :-x ( mam xboxa z lt2.0 i czlowiem non stop musi siedziec na forach i byc na bierzaca, zeby cokolwiek zrobic ( a ja nie dam rady ogarnac zaleglosci w sferze ps3 z przed 5 lat)
mrowa110
Member
Member

Postprzez Szymek251 » 16.03.2015, 20:48

moja rada słuchaj się jednego forum :wink: :wink:

odpal konsole w tybie recovery menu i zobacz o jaki najmniejszy soft prosi i taki ściągnij i wgraj
Jeśli pomogłem to możesz podziękować :) ...

Za ten post autor Szymek251 otrzymał podziękowanie od
Szymek251
Elite
Elite

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 341 razy
Firmware: OFW REBUG

Postprzez m0rGi » 16.03.2015, 21:13

ja jestem ze Zgorzelca :P można sie kiedyś ustawić choć to naprawde jest max 10-15 minut roboty , do tego nie bedziesz musiał już używać mM do ładowania gry, będziesz ładował z poziomu XMB .

aczkolwiek bez problemu możesz to wykonać sam
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.

ściągasz to zmieniasz nazwe na PS3UPDAT.PUP

teraz formatujesz pendrive na fat32 i robisz takie katalogi PS3/UPDATE/"tu wrzucasz PS3UPDAT.PUP"

potem koniecznie wyciągasz płyte z napędu i pendriva podpinasz pod prawy slot usb , do tego wyłaczasz internet w konsoli i jedziesz aktualizacje za pomocą urządzenia usb. Aktualizacje możesz zrobić z poziomu XMB nie potrzeba z recovery menu.

po tym wystarczy już zainstalować psnpatch i ewentualnie działającego multimana (wpierw wywal starego najlepiej)

mM 4.66.10 (ten działa z darknet 4.70 cobra 7.03 ktory podałem wyżej)

Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.

ostatnia sprawa to jak chcesz grać online wmiare bezpiecznie (mniejsze ryzyko bana) instalujesz to :

teraz odpalasz ten program , naciskasz select i masz tam 3 pluginy 1 z nich powinien być automatycznie zainstalowany , dajesz strzałkami lewo prawo góra , tak żeby zaznaczyc te 2 niezainstalowane (1 bedzie juz zainstalowany wiec uwazaj zeby go nieodinstalować) start czy tam X i po resecie konsoli jak masz konto na PSN wciskasz L3+R3+R2 usłyszysz pipnięcie i mozesz wmiare bezpiecznie logować się do psn (pamietaj że w przypadku wstukania tej kombinacji nie mozesz załadować już gry , musisz to zrobić wcześniej ;] po tym reset konsoli tylko , psnpatch bez tego blokuje dostęp do logowania PSN)

I to by było na tyle już nie musisz ładować gier przez multimana , masz webman'a ;] a mM używasz tylko do dostępu do roota i takich tam :P

:P Jak nie podołasz możemy sie kiedyś ustawić kupisz pare piwek i dobre bedzie :E
Ostatnio edytowano 16.03.2015, 21:42 przez m0rGi, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Za ten post autor m0rGi otrzymał podziękowanie od
m0rGi
Platinum Member
Platinum Member

Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Firmware: Habbibi4.76Cobra7.10

Postprzez mrowa110 » 16.03.2015, 21:16

pisze na dwoch forach bo nie spodziewalem sie tak szybkiego odzewu :). teraz gdziesz doczytalem o mozliwosci zrobienia zrzutu flashu . co pozniej umozliwia odratowanie konsoli bo briku ( siedze dlubie i znajduje coraz to wiecej zagadnien ,az pier,...,,ca mozna dostac .Wy o tym wiecie bo to juz robiliscie a jak w polowie roboty dowiem sie ze czegos nie zrobilem to pozniej bedzie na forum, ale czego tego nie zrobiles , masz teraz ladna podstawke pod telewizor :shock: .panowie jesli macie czas w sobote to prosze o pomoc na gg 46091396 .odwdziecze sie doladowaniem telefonu. z gory dziekuje i czekam na odpowiedz na gg prosze tez napisac co bedzie potrzebne to za wczasu sciagne .interesuje mnie soft z cobra zeby chulaly gry z psx ps2 ,ps3 i psp
mrowa110
Member
Member

Postprzez myszer » 16.03.2015, 21:37

m0rGi- Ładnie podyktował i zapodał linki potrzebne które bedą tobie potrzebne i tylko to!!!. Nikt nic innego tobie nie powie nowego bo to co miało byc powiedziane zostalo juz. Wystarczy przeczytac pare razy ze zrozumieniem i pomyslec. Pozdro

Za ten post autor myszer otrzymał podziękowanie od
myszer
Platinum Member
Platinum Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Firmware: Habib/cobra 4.65

Postprzez HABIBI » 16.03.2015, 21:48

Dodano przez: HABIBI
Uważam, że temat został odpowiednio sprecyzowany...Odpowiedź również konkretne. Tak więc pozostaje nic innego jak zamknąć. :wink:
http://www.twojlimit.pl/user/114131
^^ ^^
Prosty i wygodny dostęp do kont premium -zapraszam :)

PS4PRO :
Oprogramowanie systemowe
: OFW : 5.50 Boost Mode
CUH-7016B
+ OLEDLG65C7V

Za ten post autor HABIBI otrzymał podziękowanie od
mrowa110 (16.03.2015, 23:30)
HABIBI
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 382 razy