Poziom baterii w procentach!

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Poziom baterii w procentach!

Postprzez lunairetic » 10.10.2011, 12:28

Witam serdecznie, bardzo niedawno dostałem od zony PS MOVE. Samego pleya mam od paru lat i wydaje mi się, że pady do ps move rozładowują się dużo szybciej niż te zwykłe. Słyszałem, że takie pady powinno się ładować około 5h, poza tym wydaje mi się, że podziałka informująca mnie o stanie naładowania pada jest niedokładna.

Zawsze mi to przeszkadzało, ale nigdy nie pomyślałem by o tym napisać.

Podział na 3 poziomy czasem może wprowadzić w błąd, bo przypuśćmy że odzwierciedla od naładowanie w 33%, 66% i 100% baterii. I teraz teoretycznie jeżeli jest naładowany w 35% to nadal powinien pokazywać 2 kreski (bo nei zszedł jeszcze poniżej 33%) co może wprowadzać w błąd, że nadal masz niby ponad połowę naładowania.

Na PSP jest to rozwiązane jednym pluginem, który idealnie pokazuje naładowanie baterii w podziałce procentowej.

Zastanawiam się na ile ps3 jest elastyczne w programowaniu, by dokonać takiej zmiany. Co o tym sądzicie? jakaś łątka czy coś?
lunairetic
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW3.55 Geohot

Sponsorzy

Re: Poziom baterii w procentach!

Postprzez sephi » 10.10.2011, 19:26

Tez mam move'a i zdecydowanie bateria w nim trzyma o wiele gorzej niz w padzie, a co do latki z procentami nie slyszalem zeby cos takiego bylo w ogole wydane ale nie zaszkodzi poszukac. Mnie tez irytuja te paski bo gdy mam 2 to nie wiem czy to jest 50% czy juz moze powinno pokazywac 1 kreske.
sephi
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Firmware: OFW3.55

Re: Poziom baterii w procentach!

Postprzez Paviano » 10.10.2011, 20:22

Move się dłuuugo ładuje bez dokupionej ładowarki. Też nie lubię obecnego okienka z baterią, na pewno to okienko jest zrobione procentowo, więc mogliby dać w opcjach do zmiany.
Paviano
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 37 razy
Firmware: CFW 3.55

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc