bpapa1911 napisał(a):Witam,
Mam PS3 Super Slim, Cobra ODE 510b,
Działało bez problemu. Po aktualizacji 4.66 potrzebny był SWAP oraz aktualizacja do 2.3
Ponieważ 2.3 było skórzane zrobiłem aktualizacje do 2.2Fixed3 =>sukces
Zaraz potem zaczął się problem z 80010017, zrobiłem down rade do 2.2 - wtedy diody miały na purpurowo aż do zaniku przez jakiś czas, jednak w końcu pokazał się zielony. Wszystko działało oprócz gier, ciągle błąd 80010017.
postanowiłem zrobić UNBRICK/R6 . Potem zrobić po kolei upgrade do 2.2fixed6
Niestety kiedy podpisem zasilanie pod PCB nie zapaliły się diody "emu ani sata"..
Napęd Blue Ray też przestał działać. Konsola się uruchamia jest wszystko ale nie widać płytki w napędzie ani nie zgłasza się manager Coby.
Po wypięciu tasiemki 6pin z PCB od czujnika pokrywy, i przepięciu go tak jak był w oryginale napęd blue ray działa, sprawdziłem tez napięcie na zasilaniu PCB jest 5,3V, wiec chyba ok. Proszę o pomoc.
Zachciało ci się unbrika i sobie kłopotów narobiłeś. Taraz unbrikuj aż zaskoczy. Tu pokazane na filmiku --> https://www.youtube.com/watch?v=VDL41408HdY że zaskakuje za którymś razem. Unbrick bez pena a potem na pena soft 2.2fix3 i cheja.
speedo12 napisał(a):gacek585 napisał(a):Jaka wersja softu w konsoli?
4.60
-- 13.02.2015, 10:13 --krzysiupoc napisał(a):miałem to samo, zmień czas wymiany płyty
Ale ja nie widzę gier na dysku tylko jest ikona i napis COBRA ODE a gier nie ma z boku żeby móc wybrać jakąś.
Jeśli zmienisz manager.type=custom na manager.type=browser to gry powinny sie pojawić.
Pamietaj że na dysku w folderze Cobra oprócz pliku cobra.cfg musisz mieć jeszcze pliki browser.iso i manager.iso.
Gry wrzucaj do folderu PS3_GAMES.