tysik1987 napisał(a):Chyba na tym polega forum aby szukać odpowiedzi co?? Ponadto nie miałem styczności ze swap bo konsola działa bez SWAP-a na niższym sofcie. Zaraz poszukam jak zrobić swap-a. No i ogólnie się pytam czy testował ktoś już DMC na sofcie 4.66 i potwierdzi działanie.

tysik1987 napisał(a):Chyba na tym polega forum aby szukać odpowiedzi co?? Ponadto nie miałem styczności ze swap bo konsola działa bez SWAP-a na niższym sofcie. Zaraz poszukam jak zrobić swap-a. No i ogólnie się pytam czy testował ktoś już DMC na sofcie 4.66 i potwierdzi działanie.

tysik1987 napisał(a):OK wielkie dzięki za wyjaśnienie. Teraz tak nie mam nagrywarki BR i na jakich nośnikach najlepiej nagrywać.
I jeszcze jedno aby nagrać takiego SWAP-a trzeba mieć oryginalny nośnik czy ktoś inny może wypalić taką płytkę pod wskazaną grę.

gacek585 napisał(a):tysik1987 napisał(a):Chyba na tym polega forum aby szukać odpowiedzi co?? Ponadto nie miałem styczności ze swap bo konsola działa bez SWAP-a na niższym sofcie. Zaraz poszukam jak zrobić swap-a. No i ogólnie się pytam czy testował ktoś już DMC na sofcie 4.66 i potwierdzi działanie.
https://www.youtube.com/watch?v=1g1ej_SNWXE
Jesteś pierwszą osobą w tym wątku która ma DMC , Nie da się zrobic uniwersalnego swapa pod różne płyty bootujace ponieważ przypisujesz IRD właśnie pod konkretna płyte botujacą aby konsola widziała niby tą samą płytę , i jak użyjesz innej botującej to zonk.

tysik1987 napisał(a):OK zamówiłem sobie SWAP jak tylko przetestuje dam znać. A Cobre już masz zainstalowaną w konsoli? Jaki Dokładnie chip. Jeśli masz już zainstalowana Cobre to DMC nie wymaga specjalnych umiejętności. Wystarczy podpiąć taśmy no i aktualizować chip do 2.3

artiz_ napisał(a):dmc to cos od wysuwania płyty? ja mam super slim. czy po montazu cobry musze cos skonfigurowac?

mraffi napisał(a):Witam
Będę wdzięczny za pomoc.
Po kolei zainstalowałem sobie Cobrę wraz z DMC (konsola 2k5) Ważna uwaga dla instalujących DMC nie pomylić taśm do odpowiedniej konsoli, a dokładnie są tasmy z odwróconymi pinami i po tej samej stronie.
Płytkę Cobry mam 5.30A soft 2.1.
I teraz pytania:
1.Jaka wgrać wersję czy 2.2 f.3 czy 2.3?
2.Jak długo trwa wgrywanie nowego firmware? bo wg opisu to powinienem sugerować sie stanem diod czyli znow rozbierac konsolę ;-(
3.Mam płytę Swap ale gry ściągnięte nie są obrazami iso (jednak mają swoje inne IRD), więc przerabiam je na iso (z pominięciem ich IRD), potem nie umiem do takiego obrazu wrzucic swojego IRD, czy jest taka mozliwosc?
4.Czy mam wrzucać config który podawany był m.in kilka postów wcześniej w tym temacie, skoro mam DMC, może tylko bez ostatniej linii?
Pozdr.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość