Habib 4.66, MM - aktualizacja gier bardzo wolna czemu?

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Habib 4.66, MM - aktualizacja gier bardzo wolna czemu?

Postprzez lionmen » 04.02.2015, 00:08

Panowie jak w temacie, zabrałem się za korzystanie z PSN czytając poradniki itd, jednak aktualizacje poprzez MultiMana ściągają się okropnie wolno pomimo że mam neta 10mb - np. aktualizacja dla GTA V ktora zajmuje 1.3gb sciąga się juz 4rtą godzine - nie ma innej możliwośći aktualizacji gier ? Czy każdą grę trzeba zaktualizować przed grą online ? A i jeszcze jedno pytanie jakie wartości ustawić w WebMan-ie w sensie dla wentylatorów - min. mam 25% jakie wg was sa najlepsze ponieważ jak miałem włączoną dynamiczną kontrole po odpaleniu wentylatory chodziło bardzo głośno. z Góry dziękuje
lionmen
Member
Member

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Habib 4.66, MM - aktualizacja gier bardzo wolna czemu?

Postprzez Szymek251 » 04.02.2015, 00:12

Update gry możesz brać z PC ;) Jest program o nazwie PSNSTUFF i tam masz bazę danych :wink:
Tak niestety gry do online trzeba aktualizować..
Co do wentylatorów to nie wiem %-)
Jeśli pomogłem to możesz podziękować :) ...
Szymek251
Elite
Elite

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 341 razy
Firmware: OFW REBUG

Postprzez lionmen » 04.02.2015, 00:13

No olego własnie tego PSNSTUFF Nie mogę nigdzie znaleść na forum link nie działa,a a jeszcze jedno pytanie - czy jest możliwość jakoś na stałe zainstalować gry w sensie żeby były widoczne po uruchomieniu konsoli odrazu w zakładce gry ? Czy za każdym razem trzeba używać MM albo WebMana ?

-- 03.02.2015, 23:24 --

Ok udało sie znalazłem, i ściągam aktualizacje szkoda tylko ze trzeba każdą pojedynczo, przepraszam za głupie pytanie ale gdzie to potem wrzucić do jakiego katalogu te aktualizacje zeby zainstalowac i jeszcze pytanie czy np jak ściągałem przez MultiMana aktualizacje itd, i przerwałem w połowie bo bardzo wolnio szło gdzie te pliki są zapisane żeby nie zaśmiecały mi dysku ?
lionmen
Member
Member

Postprzez marciniak » 04.02.2015, 00:25

Jest jak byk ale trzeba trochę się namęczyć żeby działał(aktualna data load datebaze) psn-stuff-1-81-t5312.html na CFW z cobra montujesz gry bezpośrednio web manem w XMB.
Nie pomagam na pw.

Za ten post autor marciniak otrzymał podziękowanie od
lionmen (04.02.2015, 00:32)
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez Szymek251 » 04.02.2015, 00:27

Update gry wrzucasz luzem na pena FAT32... a później je instalujesz z insatll packeges :wink:
Jeśli pomogłem to możesz podziękować :) ...

Za ten post autor Szymek251 otrzymał podziękowanie od
lionmen (04.02.2015, 00:32)
Szymek251
Elite
Elite

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 341 razy
Firmware: OFW REBUG

Postprzez lionmen » 04.02.2015, 00:36

Dziękuje Panowie za odpowiedź jak wyżej wspomniałem znalazłem już PSNSTUFF i ściągam aktualizacje niestety nie wiem jak ściągnąć kilka na raz no ale trudno, co do Bana-na na PSN jak wg. są szanse korzystając z PSNpatch ? Czy mogą zablokować w jakiś sposób całkowicie konsole czy tylko IDSN i konto w PSN ? Czyli lepsza opcją instalacji gier w sensie emulacji itd jest WebMan niż za każdym razem uruchamianie MultiMana ?

EDIT

Panowie i jednak mam problem, pobrałem wszystkie aktualizacje do GTA V - za pomoca PSNSTUFF - po kolei zainstalowałem z poziomu XMB odpalam grę i wywala komunikat że do sciągniecia są dodatkowe aktualizacje - chociaż mam wszystkie wersje od 1.06 do 1.20 :/ w dodatku jeszcze w menu gier zainstalowala mi się ikonka GTA V nie wiem z jakiego powodu która w informacjach ma 512mb oraz wersje 1.20 :|
lionmen
Member
Member

Postprzez marciniak » 04.02.2015, 12:12

W razie bana masz zablokowany tylko dostęp do PSN offline można grac bez przeszkód oczywiście,podmieniasz w takim wypadku IDPS ewentualnie zakładasz nowe konto i grasz znowu w PSN ,ryzyko zawsze jest nawet jak się używa ps pacz ale na pewno mniejsze niż bez,a czym montujesz gry to twój wybór webem szybciej i wygodniej po prostu,co do aktualizacji to odpowiedz jest prosta pobrałeś updaty nie do tej wersji co trzeba skoro znajduje ci inne podczas ładowania gry.
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez Slawek189 » 04.02.2015, 20:49

Pobieranie przez MM też u mnie trwało bardzo wolno. Bo zależy jak załapie serwer jeśli to pojedyńczy patch to wystarczy kliknąć anuluj i jeszcze raz zacząc pobierać i wtedy czasami szło normalną prędkością.
PsnStuff jest dużo szybszy (Chociaż też, jeśli pobieramy przez psnstuff to trzeba czasami kilka razy anulować aż pełną prędkością będzie pobierać), klikasz kopiuj psn link - nastepnie wklejasz do managera pobierania np IDM i tak z każdym po kolei i wtedy pobierają się wszystkie na raz.

Sprawdź jaką masz wersje GTA, dokładnie czy to wersja BLES czy BLUS itd później wejdz w psnstuff i tam w update games wpisz ten numer np. BLESXXXXX i pobieraj, wrzucaj i graj :)
Slawek189
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Firmware: Darknet 4.66 Cobra

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc