Kika pytań od Zielonego

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Kika pytań od Zielonego

Postprzez darnoq » 13.12.2014, 16:12

Mam PS3 Rogero cwf 4.55 v1.00, niektóre gry wołają o nowszy firmware. Z góry przepraszam jeśli odpowiedzi są gdzieś na forum. Jakoś nie mogłem znaleźć.

1. Czy mogę wgrać dowolny upgrade na to co mam? Kiedyś czytałem, że COBRA to jakaś wkładka fizyczna do konsoli, która sprawia m.in. że jest niebanowalna. Czy teraz mogę sobię wgrać soft Cobra na ten co mam?

2. Który soft jest najlepszy i (pyt. dla chętnych) czym się tak naprawdę różni od innych?

3. Czy nowszy soft jest wstecznie kompatybilny ze starymi czy może mi coś przestać działać?

4. Mam jakoś mało wolnego miejsca na wbudowanym dysku. Czy po usunięciu gier z menu konsoli lub multimanem jeszcze coś ręcznie muszę kasować, żeby nie zostały śmiecie?

5. O co właściwie chodzi z tymi opcjami przy uruchamianiu, czy jest jakaś logika za tym którą trzeba w danym momencie wybrać aby uruchomić grę, czy trzeba próbować wszystkich kombinacji "na pałę" (game disc, internal, external, direct boot, bd mirror, ext game data)?
darnoq
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 3.55

Sponsorzy

Re: Kika pytań od Zielonego

Postprzez Szymek251 » 13.12.2014, 17:22

Tak nie które gry wymagają wyższego soft Ale mając mM on ci przerabia grę pod twój cfw więc nie potrzeba zmieniać :wink:
1. Z cobra też wylapiesz bana Ale podobno mniej leci banow
2. Tyle cfw tyle opinii ogólnie jest taka zasada wgrywaj sprawdzone softy
4 jak usuniesz gry to musisz jeszcze usunąć dane gry czyli taka instalka przy pierwszym uruchomienu gry a potrafią trochę ważyć
Jeśli pomogłem to możesz podziękować :) ...

Za ten post autor Szymek251 otrzymał podziękowanie od
darnoq (15.12.2014, 17:53)
Szymek251
Elite
Elite

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 341 razy
Firmware: OFW REBUG

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych