Pierwszym celem założenia konta na tym forum było przeczytanie poradnik nt. firmware, pościąganie tego i owego i ogólne wgłębienie się w temat konsoli.
Aczkolwiek, dzisiaj, gdy konsola do mnie przybyła (używana), cel zmienił się diametralnie. Konto okazało się potrzebne do poproszenia Was o pomoc, czyli;
Podłączyłem konsolę poprzez HDMI do telewizora Sony Bravia (HD Ready), zasilanie do gniazdka. Przełączam włącznik z off, na on. Dioda zaczyna świecić na czerwono. Wciskam przycisk Power, dioda zamienia swój kolor na zielony, ja wpełni podekscytowany oczekuję na intro PS. I lipa. 'Brak sygnału video'. (Oczywiście TV ustawiony na odpowiednie wejście HDMI, próbowałem również na innym telewizorze.) Dioda zielona po około 15 sekundach zmienia swój kolor na czerwony.
Więc wciąż z dawką ekscytacji w sobie staram się naprawić problem, wyczytuję, że może pomóc przytrzymanie przycisku Power przez około 5 sekund (Przejście ze stanu czerwonego na zielony, piknięcie i znowu czerwony) I ponowne przytrzymanie (By stan czerwony przeszedł na zielony, piknęło, piknęło ponownie ale dwa razy) i puszczenie aby konsola zresetowała swoje ustawienia. Nic. Po paru sekundach konsola pika trzy razy i się wyłącza. Klikam power i utrzymuje się zielony, ale obrazu brak.
Kolejna próba, wyjęcie dysku twardego. Dysk wyjęty, włączam konsole i hooo! Pojawia się pierwszy komunikat od PS na telewizorze! Niestety błąd
Już się zastanawiałem czy nie wiem, może musi być pad podłączony żeby się uruchomiła? (Nie posiadam jeszcze pada, więć nie ma go podłączonego) Ogółem konsola chyba działa, jak jest twardziel zaaplikowany, to wiatraczki słychać, rozruch. Wie ktoś może co mogę uczynić?
ps3 fat cechco03
W razie jak ciulowo wytłumaczyłem mogę nagrać filmik i wrzucić