cyqor napisał(a):dzingels napisał(a):budman9 napisał(a):Po graniu, zmień w SEN na FULL CFW i wtedy zresetuj konsolę.
i tu pojawia sie problem :/ , bo po zaladowaniu multimana, nie moge wejsc do SEN'a. przy probie wlaczenia go , pojawia sie czarny ekran, tak jak opisuje kolega wyzej, czasem konsola sie zrestartuje. nie jest tak zawsze, tylko raz na jakis czas.... nie ma na to wlasnie reguły... dlatego robie to w kolejnosci takiej, ze najpierw wlaczam SEN'a na standardowym OFW, zmieniam na FULL OFW i dopiero wchodzi do MM , laduje gre i ja odpalam. gram tak juz z 2 tyg :p. byc moze to zly sposób.. ale inaczej nie jestem w stanie wlaczac programy mimo aktualnych CFW , SEN' a i MM.. jakies pomysły ?
No nie wiem czy dobrze Cie teraz zrozumiałem ale chyba wiem co robisz źle.
Masz to zrobić tak:
Włączasz PS3, Ładujesz grę w MM, potem włączasz SENa, w nim Usuwasz historię ipt, idt, potem dajesz FUL OFW. Teraz możesz włączyć grę i się zalogowac.
Teraz kończysz grać i załóźmy zmieniasz grę więc robisz tak. Wyłączasz konsole, włączasz ponownie i uruchamiasz sena, W nim ustawiasz TYLKO FULL CFW i teraz znowu robisz RESTART (!). Włączając konsole ponownie czyli już 3 raz tego dnia powinieneś mieć spowrotem instal itp, i powinieneś móc uruchomić MM i ładowac grę i potem znowu w kółko.
Po prostu musisz po skończeniu grania zrobić reset potem full ofw znowu reset i wtedy możesz robić od nowa co chcesz. No i jeszcze kolejność działań bo nie możesz tak jak teraz że SEN i MM. Musi być ściśle określone. Najpierw MM i gra potem SEN i Online.
Zdaje mi się że u ciebie problem był w tym że nie robiłes restartów konsoli pomiędzy tymi czynnościami, bo MM się wykrzacza jak się SENem ustawia full OFW bo chyba bd mirror (albo emulator?) się wyłącza czy coś, Spróbuj i daj znać.
I to jest jak dla mnie profesjonalne udzielenie poomocy ! dziekuje Ci serdecznie, na przerobionej ps3 jestem juz od ponad roku, ale dopiero 3 dni temu postanowilem dolaczyc do swiata online... i strasznie zacofanie mialem heh. Miałeś racje, nie robilem restartów ps3. Teraz dzialam juz w scisle okreslonej kolejnosci i jest ok

. Ale jeszcze nurtuje mnie jedno pytanie.... Zalózmy, ze obecnie teraz gram tylko w Fife online. Wlaczam konsole, wchodze do multimana, ładuje fife. Wchodze w SEN'a , czyszcze historie, zmieinam na Full OFW i wlaczam Siec. nastepny krok to po prostu granie

. I teraz konczac gre, wychodze z gry, cofa mnie do XMB, wylaczam konsole !, włączam ja znów, zmieniam na Full CFW !! i daje restart. to rozumiem, a jesli nie chce juz grac w nastepna gre ?

? bo gram tylko w fife ? to wystarczy , ze po skonczonej grze, wylacze konsole i dopiero dnia nastepnego uruchomie ja znów i wtedy zmieine na Full CFW, zrestartuje, wlacze multimana, usune historie, zmienie w SENie na Full OFW i bede grac dalej. chyba nie ma znaczenia w jakim czasie te operacje wykonam ? czy jednak jest

?